Novosti
SJEDNICA ŽUPANIJSKOG ODBORA HDZ-A

Osječko-baranjski HDZ
podržao Plenkovića u
ratifikaciji konvencije
Objavljeno 18. ožujka, 2018.

U okviru posjeta županijskim organizacijama HDZ-a glavni tajnik te stranke Gordan Jandroković protekloga je vikenda posjetio i Osijek te nazočio sjednici osječko-baranjskog Županijskog odbora HDZ-a, na čelu s predsjednikom Ivanom Anušićem.

Jandroković je nazočne upoznao s najvažnijim nacionalnim temama, napominjući kako Vlada na čelu s Andrejom Plenkovićem sustavno radi na rješavanju prije svega gospodarskih izazova koji se pred njih postavljaju.

- Danas možemo reći da smo za Agrokor učinili mnogo vodeći se interesom naših ljudi i štiteći njihova radna mjesta, kao i gospodarsku stabilnost cijele države. Problemi s Agrokorom nisu od jučer, no kad smo preuzeli odgovornost za vođenje Hrvatske, preuzeli smo i ovaj gorući problem. Predsjednik Vlade sa svojim timom razgovara i s drugim velikim kompanijama štiteći gospodarstvo naše države i interese svih radnika - kazao je Jandroković. Nezaobilazna tema sastanka bila je i ratifikacija takozvane Istanbulske konvencije. Županijski odbor HDZ-a iskazao je povjerenje i podršku Plenkovićevoj politici kad je riječ o ratifikaciji konvencije.

- Kod naših članica i članova postoje različita razmišljanja o nekim temama i nismo to nikada skrivali. HDZ je najveća i najsnažnija stranka u Hrvatskoj koja na demokratski način promišlja o svim temama. Svi imaju pravo iznijeti svoje stavove, što smo i danas imali priliku čuti, no nakon argumentirane rasprave velika većina u potpunosti podržava stav stranke, brinući pri tome o očuvanju jedinstva naše stranke na lokalnoj i na nacionalnoj razini - kazao je predsjednik osječko-baranjske županijske organizacije Ivan Anušić. U Splitu je pak tijekom vikenda sjednici tamošnjeg Županijskog odbora nazočio premijer Plenković. “Nakon vrlo argumentirane i kvalitetne rasprave, mislim da je vrlo uvjerljivo većinsko raspoloženje za nastavak procesa ratifikacije. To je razuman i racionalan zaključak”, istaknuo je nakon četverosatnog sastanka Plenković. I.Bošnjak

Jandroković: Vlada vodi brigu o gospodarstvu istočne Slavonije

Poseban naglasak stavljen je i na problem iseljavanja iz Slavonije i Baranje. Jandroković je još jednom istaknuo kako Vlada kroz niz mjera iz Projekta Slavonija pokazuje posebnu brigu za razvoj gospodarstva istočne Slavonije, pa su tako tijekom zadnjih nekoliko mjeseci u Osječko-baranjskoj županiji potpisani ugovori s milijunskim iznosima koji će osigurati kvalitetnu infrastrukturu te sve druge poljoprivredne, gospodarske i turističke uvjete potrebne za razvoj županije. To će, kaže, za posljedicu imati sprječavanje iseljavanja mladih i stručnih kadrova. Jandroković je najavio i imenovanje pomoćnika glavnog tajnika koji će biti zaduženi za kontakt s regionalnim organizacijama.

Možda ste propustili...

PREDSJEDNIK HDZ-A ZADOVOLJAN KAMPANJOM

"Vlada kvazinacionalnog spasa ne bi dugo potrajala"