Sport
LJEPOTICA U GRADSKOM VRTU

Svaka čast Osijeku i Hajduku, ovo je utakmica kakve želimo gledati
Objavljeno 18. ožujka, 2018.
Završilo je bez pobjednika, a to je i najpravedniji ishod nakon fantastičnog nogometnog poslijepodneva na osječkom stadionu

Kakva je to utakmica bila! Na kraju je završila bez pobjednika, ali gledatelji su doista mogli uživati u strašnoj borbi na terenu. Bilo je to baš “udario junak na junaka”. Remi je valjda najpravedniji, iako je Osijek bio u većem dijelu susreta mnogo opasniji i definitivno može žaliti za propuštenim prilikama, a Splićani su svoje prilike imali u samom početku. Na kraju, goste je poraza spasio mladi vratar Karlo Letica, koji je doslovce izludio Erosa Grezdu. Međutim, nakon tako lude utakmice posve je nepotrebno tražiti dlaku u jajetu. Bilo je to sjajno nogometno poslijepodne u Gradskom vrtu.

Sjajno poluvrijeme

Izvrstan je bio prvi dio susreta. Obje su se momčadi odlučile igrati bez zadrške, a to je rezultiralo s čak četiri pogotka i mnogo uzbuđenja pred oba vratara. Bilo je to apsolutno najbolje poluvrijeme koje smo gledali u posljednjih nekoliko godina u Gradskom vrtu. Počelo je šokantno za Osijek. Već u drugoj minuti Gyurcso je demonstrirao svoju brzinu, pobjegao je Škoriću i asistirao Bašiću za vodstvo gostiju. Imao je Hajduk i malo sreće kod tog pogotka, jer se lopta od Malenice odbila u mrežu. Splićani su potom imali još dvije izgledne prilike. Prvo je u četvrtoj minuti Juranović pucao pokraj vrata, a minutu poslije Malenica je uspio ukrotiti Gyurcsin udarac. Onda je konačno krenuo i Osijek. U šestoj minuti Škorić je dugom loptom pronašao Grezdu, koji je izišao sam pred Leticu, koji je obranio taj pokušaj. Dvije minute poslije Barišić je iz slobodnog udarca s 25 metara pogodio gornji dio grede. Nakon tog urnebesnog početka slijedio je kratki predah, a onda je Osijek, nakon vrlo lijepe akcije, došao do izjednačenja. U 22. minuti Boban je doveo Marića u poziciju iz koje nije mogao promašiti. Dvije minute poslije Mudražija gura odličnu loptu prema Grezdi, koji je opet sam pred Leticom, ali gubi i taj dvoboj s mladim splitskim vratarom. U 35. minuti i treći put je Letica spriječio Grezdu da postane strijelac. Ovaj je put brzonogi napadač Osijeka dobro pucao s desetak metara iskosa u prvi kut, ali je Letica udarac skrenuo u korner. Osijek je do potpunog preokreta došao u 38. minuti, kada je Lopa s gotovo 30 metara iz slobodnog udarca iznenadio Leticu i pogodio lijevi kut. No uzbuđenjima ni tu nije bio kraj. Samo tri minute poslije Hajduk je izjednačio nakon što je Savvas iskoristio lošu reakciju Malenice, a do odmora su gosti mogli i povesti kada je Said vrlo opasno prijetio, ali je Šimunec blokirao udarac. Kakvih 45 minuta! Luđački tempo, sjajan nogomet!

Još po jedan pogodak

Drugi dio susreta otvorio je Barišić dobrim pokušajem iz još jednog slobodnjaka. Ovaj put to je bilo s 18 metara, ali je Letica uspio obraniti taj pokušaj. U 57. minuti Hajduk je opet poveo. Ovaj put je vlastitu mrežu nakon ubačaja Saida pogodio Šimunec. U 64. minuti Boban je imao dvije velike prilike za izjednačenje. Prvo je ubačaj Barišića iz slobodnog udarca s dva metra poslao pokraj vrata, a nekoliko trenutaka poslije Hajradinović ga je odlično uposlio, ali je Letica još jednom bio pravovremen u istrčavanju i spriječio realizaciju. U 70. minuti još jednu priliku zapucao je Osijek. Marić je gurnuo loptu u prazan prostor, Boban je bio u zaleđu, ali nije pokazao namjeru igrati loptom, naletio je Grezda iz drugog plana, zaobišao Leticu, ali je Juranović u posljednji trenutak uspio zasmetati Grezdi i spriječiti pogodak. U 76. minuti Osijek je još jednom izjednačio. Caktaš je skrivio kazneni udarac, a Hajradinović ga je pretvorio u pogodak. Osijek je sljedeće minute odigrao kao u transu. Pokušavali su Grezda i Ejupi, ali nije bilo preciznosti u tim udarcima ili je Letica bio siguran. U samoj završnici susreta, u 87. minuti, Splićani su ostali s igračem više jer je Fomitschow dobio drugu javnu opomenu, ali više nije bilo vremena za nova uzbuđenja, pa je ta sjajna utakmica završila bez pobjednika.

Dalibor KELER

OSIJEK -Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme: oblačno. Teren: težak za igru. Gledatelja: 3850. Sudac: Fran Jović (Zagreb) - 7. Strijelci: 0:1 Bašić (2), 1:1 Marić (22), 2:1 Lopa (38), 2:2 Savvas (41), 2:3 Šimunec (57-autogol), 3:3 Hajradiović (77-11m). Žuti kartoni: Grezda, Šimunec, Škorić, Lopa, Ejupi (Osijek), Hamza, Borja Lopez, Radošević, Savvas, Fomitschow (Hajduk). Crveni kartoni: Fomitschow (Hajduk)

IGRAČ UTAKMICE: KARLO LETICA (HAJDUK)

OSIJEK                             3  (2)

Malenica 5,5, Grgić 6,5, Škorić 6, Šimunec 6, Barišić 7, Mioč 5,5 (od 60. Hajradinović 7), Mudražija 6,5 (od 72. Ejupi 5,5), Boban 8, Lopa 7, Grezda 6,5, Marić 7

HAJDUK                           3  (2)

Letica 8, Juranović 6,5, Nižić 5,5, Borja Lopez 5,5, Fomitschow 5,5, Savvas 6,5, Radošević 6,5, Bašić 7 (od 51. Caktaš 5,5), Hamza 6 (od 65. Kožulj 5,5), Gyurcso 7 (od 74. Filip -), Said 6,5

0:1

Gyurcso je na brisanom prostoru pobjegao Škoriću po lijevoj strani i onda povratnom loptom pronašao Bašića, koji je s 8-9 metara uz malo sreće pogodio mrežu.

1:1

Grgić je lijepo pronašao Bobana, a on se uspio probiti po desnoj strani kaznenog prostora i onda odlično vratio prizemnu loptu u sredinu, gdje je bio Marić, koji je pogodio praznu mrežu.

2:1

Lopa je izveo slobodnjak s 28 metara, bio je to neugodan udarac koji je odskočio neposredno ispred Letice i završio u lijevom kutu

2:2

Bašić je ubacio iz slobodnog udarca zdesna, Malenica je loše “boksao“ loptu, koja je pala na penal, gdje je bio Savvas, koji je pogodio gornji desni kut.

2:3

Said je ubacio prizemnu loptu u sredinu, a tamo ju je Šimunec skrenuo u vlastitu mrežu.

3:3

Caktaš je đonom startao na Lopu u kaznenom prostoru pa je dosuđen kazneni udarac za Osijek. Hajradinović je pucao u lijevi kut poluvisoko, Letica je imao loptu na ruci, ali je ona završila u mreži.

PROSLAVA 71. ROĐENDANA

Utakmicu protiv Hajduka NK Osijek iskoristio je i za proslavu 71. rođendana. U poluvremenu utakmice osječki je klub za navijače priredio prigodni program, koji je bio obogaćen scenskim efektima, a prigodom rođendana novi detalji pojavili su se i u VIP i u novinarskoj loži - opremljene su televizorima za lakše praćenje susreta. Naravno, ti će TV prijamnici odsad biti stalni dio opreme spomenutih loža. D.Kl.

DRES ZA BEŠIREVIĆA

Uoči početka susreta glavni skaut i pomoćnik sportskog direktora NK Osijek Marin Skender predao je dres osječkog prvoligaša Bakiru Bešireviću. “Baka“ je igrač s najviše nastupa za bijelo-plave od hrvatske neovisnosti. Nosio je dres s Osijekovim grbom 10 sezona i nakupio 327 nastupa. Pri tome je postigao 52 pogotka, a i danas je rekorder osječkog kluba po broju odigranih europskih utakmica, na kojima je zaigrao 17 puta. D.Kl.

remi

BILA JE OVO NOGOMETNA POSLASTICA U GRADSKOM VRTU

Možda ste propustili...

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

IZBORILI PLASMAN NA SVJETSKO PRVENSTVO U UZBEKISTANU

Kustić: Uspjeh koji potvrđuje snagu hrvatskog futsala

Najčitanije iz rubrike