Mozaik
9. DJEČJA OLIMPIJADA U ĐAKOVU

Natjecalo se šest
ekipa vrtićaraca
Objavljeno 19. ožujka, 2018.
Pobjednici su mališani iz Dječjeg vrtića Luke Botića, a drugoplasirana je Prva ekipa vrtićaraca gradskog DV-a Vila

Nije imala ni približno razmjere i svjetski glas nedavno završenih Zimskih olimpijskih igara u PyeongChangu u Južnoj Koreji, gdje je jučer spušten zastor i na Zimske paraolimpijske igre, no krasila ju je također borbenost, zajedništvo i sportski duh, i to onih najmlađih!

Bila je to deveta Dječja olimpijada u Đakovu, održana u subotu poslijepodne u prepunoj Gradskoj sportsko-nastavnoj dvorani, a sportski duh, brigu i druge vještine u više zanimljivih i njima prilagođenih disciplina okušali su polaznici đakovačkih dječjih vrtića.

Olimpijsko zlato ponijeli su mališani gradskog Dječjeg vrtića Luke Botića, drugo mjesto, odnosno olimpijsko srebro osvojili su polaznici Prve ekipe vrtićaraca gradskog DV-a Vila. Trećeplasirani su mališani Montessori DV-a Sunčev sjaj – Nazaret. Četvrto mjesto podijelili su vrtićarci gradskog DV-a iz Mažuranićeve i privatnog DV-a Zvrk. Šesti su bili Druga ekipa DV-a Vila. Ukupno šest ekipa natjecalo se u šest disciplina – štafetnoj utrci, štafetnoj utrci s preprekama, odnosno romobilima, nogometu – pucanju penala, košarci – slobodnim bacanjima i skokom u dalj s mjesta. Poput 'prave' Olimpijade, i ova je započela mimohodom svih sudionika, ali i svojom himnom, pjesmom Kad se male ruke slože…, a koju je izvela polaznica DV-a Zvrk Ela Ljepotić. Devetu Dječju olimpijadu otvorio je gradonačelnik Marin Mandarić, dodijelivši najboljima, ali i ostalima pehare za sudjelovanje.

Bili su tu i drugi programi - plesni nastupi Jazz dance sekcije KUD-a Sklad - Mini Jazz Dance, Djeca Jazz Dance, Mini Jazz Dance, skupine ritmike i suvremenoga plesa KUD-a Sklad – Leptirice i Tigrice. Male 'olimpijce' bodrila je brojna publika – roditelji, bake, djedovi, sugrađani…, a kroz program je vodila Željka Boras Šimić.

Devetu Dječju olimpijadu organizirali su Grad Đakovo i Zajednica športskih udruga Grada Đakova. Sudeći prema viđenom, đakovački sport ne mora se bojati za budućnost.

Suzana ŽUPAN
Možda ste propustili...

POPULARNA SARAJEVSKA GRUPA

Zabranjeno pušenje rasplesalo Osijek

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

Najčitanije iz rubrike