Mozaik
KONCERT U DVORANI GRADSKI VRT

Neumorni Bebek rasplesao publiku
Objavljeno 19. ožujka, 2018.
Koncert je održan u sklopu turneje “Ono nešto naše”, a Osječani su se prisjetili najpoznatijih hitova Bijelog dugmeta

Nakon što je 2016. srušio rekord u posjećenosti i prošle godine još jednom oduševio publiku na Danima prvog hrvatskog piva, legendarni pjevač Željko Bebek proteklog je petka Osječane privukao nešto formalnijim koncertom u dvorani Gradski vrt. Naime, ondje je održao koncert u sklopu turneje “Ono nešto naše”, koja je započela na Dan žena, 8. ožujka, u Zagrebu, a koja će se nakon Osijeka nastaviti u Splitu i Beogradu. Kako bi se ispunila velika očekivanja cijele regije, sredinom rujna očekuje se i koncert u Ljubljani.

Interaktivno iskustvo

Osječani su tako među prvima imali privilegiju uživati u zaista posebnom, interaktivnom iskustvu jer je Bebek neumorno, unatoč činjenici da je već zakoračio u osmo desetljeće života, gotovo tri sata osluškivao puls publike i davao im ono što žele, ali i očekuju. Tako su uspješno zadovoljeni apetiti nešto starijeg dijela publike, koji je odrastao uz zarazne zvuke Bijelog dugmeta i specifična Bebekova glasa, pa je ispunjena zapadna tribina Gradskog vrta konstantno plesala, poskakivala i pjevala iz sveg glasa. Između ostalih, hitovi poput “Svi marš na ples”,“Na zadnjem sjedištu moga auta”, “Doživjeti stotu” i “Ne spavaj mala moja” iz ere Bijelog dugmeta, najviše su pokrenuli osječku publiku, a ni uspješnice iz Bebekove samostalne karijere, poput “Sinoć sam pola kafane popio”, “Da je sreće bilo” i “Laku noć svirači”, nisu dočekane s manje oduševljenja.

Očevi i sinovi

No, uz impresivnu umjetničku instalaciju, odnosno videoinsert s pomoću kojega se 72-godišnji Željko Bebek vratio u 80-e godine prošlog stoljeća i dodatno podigao Osječane na noge, zasigurno je najimpresivniji bio osobni doticaj s publikom u sklopu posebnog dijela koncerta, prigodno nazvanog “Očevi i sinovi”. Naime, otprilike u pola koncerta, Bebek je sa svojim sinom Zvonimirom te producentom Brankom Mihaljevićem i njegovim sinovima Markom i Matejem, na sredini dvorane Gradski vrt, na malenoj pozornici, zasvirao svoje najljepše balade i time pružio opušteni, ljubavni segment, inače pretežito zabavljačkih koncerata. Tako su hitovi poput “Tajne veze”, “Lošeg vina” i “Selme” uz nostalgične uzdahe odlično prihvaćeni od ženske, ali i muške strane publike.

Kako je započeo, tako je legendarni pjevač i završio osječki koncert pa su i mlađi Osječani došli na svoje. Novi hitovi “Gdje sam bio”, “Ja po kafanama” te najnovija uspješnica “Ono nešto naše” tako su zaokružili cjelokupan doživljaj u Gradskom vrtu, čime je Bebek naposljetku dokazao zašto su mu album, ali i pojedine pjesme i ove godine nominirane za cijenjene nagrade poput Cesarice i Porina.

Marko MANDIĆ
Možda ste propustili...

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

U IZRAVNOM PRIJENOSU NA HRT-U NASTUPIT ĆE DVADESET IZVOĐAČA

Premijerne izvedbe i jaka konkurencija na 71. Zagrebačkom festivalu

Najčitanije iz rubrike