Osijek
MEĐUNARODNA IZLOŽBA SLIKA I RUKOTVORINA

Stigli radovi iz Subotice i Pečuha
Objavljeno 17. ožujka, 2018.

U Osijeku je u subotu u zgradi pošte u Tvrđi otvorena međunarodna izložba slika i rukotvorina koju po peti puta priređuje Udruga umirovljenika HPT-a Osijek.
Otvaranju izložbe nazočili su prvi dopredsjednik osječkog Gradskog vijeća Drago Šerić, pročelnik gradskog Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Romano Kristić te predsjednik Udruge umirovljenika HPT-a Osijek Božidar Buhin.


- Riječ je o suradnji s gradovima prijateljima Grada Osijeka, Suboticom i Pečuhom, koja traje već godinama, a priređuje se uoči Uskrsa. Ova priredba je jako dobro primljena, a ono što raduje nas u Gradu Osijeku je to što pridonosi boljem upoznavanju ne samo umirovljenika nego i građana prijateljskih gradova. Ta suradnja uključuje i međusobne posjete gradovima prijateljima. Ovakve udruge kao što je Udruga umirovljenika HPT-a imaju potporu Grada Osijeka i unutar gradskog Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, za umirovljenike se osigurava novac kojim pomažemo udruge uključujući i programe ove udruga uključujući i današnju izložbu. Prostor Udruge umirovljenika HPT-a uredili su uglavnom umirovljenici sami, a nalazi se u najstarijoj zgradi pošte na Balkanu, rekao je Drago Šerić.


Spomenuta Udruga okuplja bivše zaposlenike nekadašnje Hrvatske pošte i telekoma i njihove supružnike već trideset godina, objasnio nam je njezin predsjednik Božidar Buhin. U prostoru u Ulici Franje Markovića 2 u Tvrđi nalaze se sedam posljednjih godina zahvaljujući Hrvatskoj pošti koja im je ustupila taj prostor. Član ove Udruge je i bivši direktor Hrvatskih pošta i telekomunikacija, a sadašnji gradski političar Drago Šerić. Na prodajnoj izložbi u prostorijama Udruge umirovljenika HPT-a izloženo je 66 radova slikara amatera. Sav novac prikupljen od njihove prodaje, kako je istaknuo Buhin, upotrijebit će se za rad Udruge. D.C.

Možda ste propustili...

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

Najčitanije iz rubrike