Sport
PRVA HMNL

Kajfeš 15 sekundi prije kraja
donio Osječanima bod
Objavljeno 16. ožujka, 2018.
Gosti su vodili, Osječani stizali, a na kraju je susret završio najpravednije - bez pobjednika

Vrlo zanimljivu i uzbudljivu utakmicu odigrali su malonogometaši Osijek Kelmea i Crnice, a remi je na kraju i najpravedniji ishod. Susret je bio posve ravnopravan, ali vrlo dinamičan i prepun prilika s obje strane, o čemu svjedoči i šest pogodaka, ali i četiri pogođene vratnice te još puno prilika koje su zaustavili vratari.

Osječani su vrlo dobro ušli u utakmicu i to razdoblje su okrunili pogotkom Živanovića u 8. minuti koji je preciznim udarcem s 10-ak metara iskosa s lijeve strane pogodio suprotnu lijevu vratnicu od koje se lopta odbila u mrežu - 1:0. Na odgovor gostiju nije se trebalo predugo čekati, vrlo spretni Pavić “okrenuo je” Mijića u šestercu i onda povratnom loptom pronašao Mijata kojem nije bilo teško pogoditi - 1:1. Mogao je Osijek Kelme već u sljedećem napadu opet doći do prednosti, ali Dakić nije imao sreće jer je u istoj akciji dva puta pogodio dvije različite vratnice! Do odmora gosti su uz malo sreće uspjeli posve preokrenuti početni minimalni zaostatak kada je u 19. minuti Radić pucao, a lopta je na putu prema vratima pogodila Pandurevića i prevarila Konrada - 1:2.

Osijek Kelme vratio se u utakmicu odmah na početku drugog dijela kada je Kajfeš u 22. minuti prvo lijepo prevario svog čuvara i onda točnim udarcem s 8-9 metara pogodio desni kut - 2:2. Nakon izjednačenja dvije velike prilike propustio je Pavić. Obje si je sam kreirao, ali je poput Dakića prvo pogodio desnu, a onda i lijevu vratnicu. Ipak gosti su do novog vodstva došli u 25. minuti kada je Vuković iskoristio jedan nepotreban izlet Konrada izvan šesterca i pogodio pod gredu - 2:3. Osječani su mogli poravnati u 27. minuti kada je zbog drugog žutog kartona isključen Vuković. Imali su dvije minute igrača više, ali to nisu uspjeli pretvoriti u pogodak. Do kraja susreta uložila je momčad Marina Smoje velike napore ne bi li došla do izjednačanje, u posljednje dvije minute igrala je s letećim vratarom, a kada se već činilo da je sve izgubljeno, stigao je veliki poklon od gostujućeg vratara Miškovića. Prethodno je vratar gostiju obranio jedan pokušaj Osječana, ali je onda brzopleto pokušao baciti loptu svojim suigračima, no ona je završila kod Kajfeša, koji je petnaest sekundi prije kraja pogodio lijeve rašlje i na taj način poravnao rezultat i Osječanima donio zasluženi bod.

Dalibor KELER
Osijek Kelme                3  (1)
Crnica                           3  (2)

OSIJEK - Dvorana Zrinjevac. Gledatelja: 250. Suci: Krešimir Grgurević 6 i Tomislav Katinić 6 (oba Slavonski Brod). Strijelci: 1:0 Živanović (8), 1:1 Mijat (10), 1:2 Pandurević (19. - autogol), 2:2 Kajfeš (22), 2:3 Vuković (25) 3:3 Kajfeš (40. Žuti kartoni: Dakić, Kajfeš, Duvančić (Osijek Kelme), Perišić, Radić, Vuković (Crnica). Crveni karton: Vuković (Crnica).

OSIJEK KELME: Konrad 6,5, Mijić 6, Šalaj 6, Pandurević 6, Kajfeš 7,5, Tot, Živković, Kundid 6, Grizelj, Ćosić, Petrušić, Dakić 6,5, Duvančić, Živanović 7.

CRNICA: Mišković 6,5, Nospak 6,5, Pavić 7, Mijat 7,5, Perišić 6, Radaj, Maričić, Vukičević 6, I.Škugor 6, Vuković 6, N.Škugor, Perić, Radić 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: ARMANDO KAJFEŠ (OSIJEK KELME)

Možda ste propustili...

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

OSMINA FINALA KUGLAČKOG KUPA HRVATSKE

Osijek jedini favorit od slavonskog kvinteta

TEŽAK UDARAC ZA ŠKOTSKU

Ferguson neće moći na eurosmotru

Najčitanije iz rubrike