Sport
CIBALIA GOSTUJE U RIJECI

Na Rujevici bi i bod bio jako dobar
Objavljeno 17. ožujka, 2018.
Katastrofa kao kad smo posljednji put bili u Rijeci neće se dogoditi, kaže Bartolović

Vezani članci

RIJEKA RAZMIŠLJA SAMO O POBJEDI

Svaka čast Vinkovčanima, ali bodovi su naši

Nakon serije od četiri poraza, Cibalia je u prethodnim trima susretima ostvarila seriju od tri susreta bez poraza, stoga na Rujevicu odlazi s pozitivnim nizom, bez obzira na to što u ta tri susreta nije ostvarila ni jednu pobjedu. A mogli su, jer su u sve tri posljednje utakmice protiv Istre 1961 u Puli te s Osijekom i Rudešom u Vinkovcima bili blizu i osvajanju sva tri boda. Mogu li ostati neporaženi i u sljedećem susretu? Izazov je velik jer u nedjelju gostuju na Rujevici protiv Rijeke. Trenera Cibalije Mladena Bartolovića ne napušta optimizam, što je potvrdio uoči samog puta u Rijeku.

- U proteklih sedam dana odigrali smo dvije teške utakmice. Protiv Osijeka bilo je dobro i možemo biti zadovoljni, a protiv Rudeša ipak nismo zadovoljni jer je susret završio onako kako nismo priželjkivali, a osim rezultata nije bilo dobro ni na planu igre. Uzeli smo iz ta dva susreta dva boda, računajući i onaj prethodni s Istrom 1961, u drugom dijelu osvojili smo tri boda, premda smo bili u prigodi napraviti i više.

Svjestan je Bartolović kakva ga momčad u nedjelju čeka.

- Unatoč riječkoj kvaliteti nećemo se predati. Da tako mislimo, ostali bismo kod kuće u Vinkovcima. Pokušat ćemo odigrati dobru i kvalitetnu utakmicu, tako da se prikažemo u što boljem izdanju, pa ako nam se ukaže kakva prilika, možda nešto i uzmemo.

U proteklih 15-ak dana, Cibalia je do utakmice s Rudešom uglavnom trenirala u dvorani s umjetnom travom, što se sigurno odražava na igru. Od nastavka prvenstva praktički ne treniraju u normalnim uvjetima i okolnostima.

- Za razliku od susreta prije Osijeka i Rudeša, sada je situacija puno bolja pa ipak i bolje treniramo. Vrijeme nas je poslužilo, odradili smo nekoliko treninga u normalnim uvjetima. Vidjet ćemo kako će se to odraziti na utakmicu s Rijekom. Imali smo nekih problema s igračima nakon te dvije utakmice, pojavile su se male viroze i ozljede, ali ipak očekujem da će se sve normalizirati do nedjeljne utakmice.

U osmom je kolu Cibalia u prvom ovosezonskom susretu s Rijekom teško stradala na Rujevici rezultatom 7:0. Nakon te su utakmice igrači očito bili deprimirani porazom jer u pet utakmica u seriji potom nisu osvojili ni bod, što je najduži period ove sezone. Može li breme toga poraza utjecati na igrače Cibalije i u nedjelju?

- Svaki poraz utječe na psihu igrača, a pogotovo tako uvjerljiv. Sigurno je da ćemo do utakmice s igračima još obaviti razgovore o tom pitanju. Pokušat ćemo napraviti sve da igrači jednostavno uopće ne misle na tu utakmicu jer ovo je novi susret za novo dokazivanje. Sve što je bilo je povijest, a ja vjerujem kako se nešto slično neće ponoviti - zaključio je trener Cibalije.

Utakmicu s Rijekom najavio je i mladi igrač Cibalije Petar Rubić. Protiv Rudeša imao je problema s grčevima pa je u njegovu slučaju posebno vidljivo kako djeluje na igrača prelazak s tvrde na mekanu podlogu. No, za Rijeku će sigurno biti spreman.

- Sve je u redu s mojim mišićima. Trenirali smo posljednjih nekoliko dana na prirodnoj travi i sada se dobro osjećam. Mogu reći da se i ostali igrači dobro osjećaju, premda smo svi imali problema nakon treninga u dvorani. Što se tiče utakmice s Rijekom, pokušat ćemo dati svoj maksimum, a u konačnici ćemo vidjeti što će nam to donijeti - rekao je Petar Rubić.

Antun GRGIĆ

RIJEKA - CIBALIA

Početak: nedjelja, 17 sati

Sluga- Brkić

Žuta - Karamarko

Župarić - Ikić

Punčec - Soldo

Leovac - Rubić

Puljić - Muženjak

Grahovac - Plum

Acosty - Kordić

Pavičić - Mrdeša

Heber - Galić

Čolak - Barišić

Stadion: Stadion na Rujevici

Kapacitet: 8200

Sudac: Ivan Vučković (Zagreb)

Možda ste propustili...

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

Najčitanije iz rubrike