Novosti
PREMIJER I GRADONAČELNIKA OSIJEKA O POTRAZI ZA NESTALIMA

Vrkić: Drago mi je što imam i potporu premijera
Objavljeno 17. ožujka, 2018.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se u Banskim dvorima s gradonačelnikom Osijeka Ivanom Vrkićem i ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom, a u prvom je planu bilo pitanje nestalih osoba u Domovinskom ratu i aktivnosti koje Hrvatska poduzima radi rasvjetljavanja njihove sudbine, priopćeno je iz Vlade.

Premijer Plenković pozdravio je imenovanje Vrkića povjerenikom predsjednice RH za nestale osobe u Domovinskom ratu i izrazio uvjerenje da će svojim iskustvom pridonijeti jačanju postojećeg sustava i ubrzanju procesa. Kako nam je rekao Vrkić, sastanak gdje su zajednički promotrili elemente njegova budućeg rada i obveza kao povjerenika, što mu je povjerila predsjednica, ocjenjuje izvrsnim. “Drago mi je da se potvrdilo da imam mandat i od predsjednice, i od premijera, i da sada mogu posve aktivno i slobodno koristiti svoje iskustvo i znanje u ovom, jednom od najvažnijih poslova poslije rata. Držim da ćemo kada riješimo taj problem ujedno i završiti rat. Zadovoljstvo mi je bilo o toj temi razgovarati s premijerom”, kazao je Vrkić.

U razgovoru je istaknuta važnost suradnje, razmjene informacija i dokumentacije sa zemljama iz regije, a dogovorena je i intenzivnija suradnja povjerenika Vrkića i Ministarstva hrvatskih branitelja kako bi se pomoglo brojnim obiteljima koje godinama tragaju za svojim najmilijima. Bilo je riječi i o temama važnim za Grad Osijek, kao što je potreba postizanja ravnomjernog regionalnog razvoja, potom o projektima iz područja gospodarstva i infrastrukture te modalitetima daljnjeg jačanja suradnje Vlade i Grada Osijeka. U tom je kontekstu gradonačelnik Vrkić pohvalio Vladin Projekt Slavonija, Baranja i Srijem, kao i duh partnerstva koji je uspostavljen između Vlade i jedinica lokalne i regionalne samouprave. “Na dobrom smo putu”, zaključuje Vrkić. I.Bošnjak