Crna kronika
MULJAŽE S OSIGURANJEM

Odgoda ročišta jer nisu došla 2 optuženika
Objavljeno 17. ožujka, 2018.
Od 52 optuženih s optužnice, njih se 32, priznavši krivnju, nagodilo s Uskokom

OSIJEK - Odgođeno je pripremno ročište u slučaju muljaža s osiguranjem u kojem su prema optužnici Uskoka sudjelovala dvojica vinkovačkih odvjetnika Marko i Željko Drnasin, šefica hitnog prijema u vinkovačkoj bolnici Mirjana Petrović Lukačević te Marinko Ćorić, bivši zamjenik načelnika u Policijskoj postaji Ilok. Ročište je odgođeno jer se dvoje optuženih jučer nije pojavilo na Županijskom sudu u Osijeku, te je novo pripremno ročište zakazano za 16. travnja.

U ovom predmetu Uskok je podignuo optužnicu protiv 52 osobe. Sada ih je ostalo 20 jer se ostalih 32 nagodilo s Uskokom. Podsjetimo, optužnica tereti odvjetnike Drnasin da su od kolovoza 2015. do 10. veljače 2016. godine podnijeli zahtjeve za naknadu nematerijalne štete veće od 300 tisuća kuna i zahtjeve za naknadu odvjetničkog troška od preko 35 tisuća kuna. Osiguravajuća su društva na temelju lažne dokumentacije u konačnici isplatila 54.915 kuna odštete i 13.750 kuna odvjetničkih troškova.

Prema Uskoku, prijevara s osiguranjem išla je tako da bi iločki policajac iz službenih biltena izvlačio osobne podatke i adrese osoba koje su sudjelovale u prometnim nesrećama, za što je dobivao mjesečne naknade od dvije do četiri tisuće kuna. Posrednik bi kontaktirao sudionika nesreća, praveći se da se radi u odvjetničkom uredu te im savjetovao da simuliraju bolove u predjelu vrata, glavobolju i postojanje strahova zbog prometne nesreće, posebno naglašavajući kako se ti bolovi i ozljede medicinski ne mogu osporiti. Navodno, oštećeni bi odlazili liječnici u vinkovačku bolnicu, s kojom je Drnasin dogovorio hitan prijem. Nakon što bi prikupili lažnu medicinsku dokumentaciju, “oštećeni” bi odlazili odvjetnicima koji bi u njihovo ime podnosili zahtjeve za odštetu.

Sandra LACIĆ
MATIJEVIĆ: OPTUŽNICU POTPISUJE OSOBA KOJA NIJE IZ USKOKA!

Dražen Matijević, odvjetnik Marka Drnasina, kaže da optužnica nije valjana jer je tužitelj Branimir Ložnjak zamjenik općinskog državnog odvjetnika, a ne zamjenik ravnateljice Uskoka, kako se na optužnicu potpisao.

- Svašta sam doživio u 50 godina rada, ali ovo je presedan. Optužnicu je podigla osoba koja se potpisala kao dio Uskoka, što uopće nije. Ja ću i na sljedećem ročištu tražiti da se odgodi, jer Uskok nije poslao zamjenika ravnateljice Uskoka. To je bitna povreda postupka koji drugostupanjski sud odmah vidi i takvu presudu ukida i obustavlja postupak - kazao je osječki odvjetnik Matijević.

odgoda

ROČIŠTE JE ZAKAZANO ZA 14. TRAVNJA

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike