Mozaik
KVARTET KOJI SPAJA ŽANROVE

Bend Chui prvi put nastupa u Osijeku
Objavljeno 17. ožujka, 2018.

Chui i Jazz orkestar HRT-a s albumom “Chui ovu glazbu” izborili su sam vrh službene top-liste prodaje ostavivši iza sebe Miju Dimšić s albumom “Život nije siv” i Željka Bebeka s “Ono nešto naše”.

Do sada su iza njih četiri albuma, a u svoju za sada kratku povijest upisali su i brojne suradnje od kojih je svakako najpoznatija ona s hrvatskom glazbenom mezimicom i divom – Josipom Lisac. Izuzev toga, hvalevrijedna je suradnja i ona na njihovu posljednjem albumu “Chui ovu glazbu” koji su snimili s Jazz orkestrom Hrvatske radiotelevizije i kojim su nominirani za nagradu Porin u kategoriji Najboljeg albuma jazz glazbe, kao i Najboljeg albuma u 2017. godini. Chui je nesumnjivo pripomogao popularizaciji jazza, a impresivna je i činjenica da su nominirani za ovogodišnju nagradu IMPALA-e, europskog udruženja nezavisnih izdavača, koje svake godine bira i dodjeljuje nagradu za najbolji nezavisni europski album. Kvartet koji je u posljednjih nekoliko godina osvojio hrvatsku i regionalnu scenu originalnim spojem naizgled nespojivog - jazza, rocka, elektronike i klupske glazbe prvi put u Osijeku nastupa u Klubu Oxygene u subotu, 17. ožujka. Bend čine Vojkan Josić (sakson, elektronika), Toni Starešinić (klavijature, elektronika), Konrad Lovrenčić (bas-gitara) i Ivan Levačić (bubanj).

U grad na Dravi dolaze tjedan dana prije dodjele Porina. Iz benda ističu da su ih nominacije pomalo iznenadile te da im puno znače.

- To je prije svega znak da je naša glazba došla do šire publike, što kroz medije koji nas prate, što preko koncerata i albuma i da ljudi pozitivno reagiraju na nju - kažu u bendu. Da će publika pozitivno reagirati na ovaj nastup posebno se nada klavijaturist, skladatelj i lider benda Toni Starešinić, kojega uz Osijek vežu nezaboravne svirke koje je odradio s Mangrooveom.

- Uvijek su bili odlični koncerti, sjećam se još dok smo bili demo bend te smo svirali na U.F.O. festivalu, preko Mini teatra, Tvrđe sve do Oxygena. Ljeti je bilo i puno komaraca, ali ovaj put mislim da tih briga nećemo imati - kaže Starešinić. Za sve fanove benda, ali i one koji će to tek postati, koncert u Klubu Oxygene jedinstvena je prilika pogledati Chui u skorije vrijeme u blizini glavnog grada Slavonije, stoga iz benda obećavaju sjajnu svirku.

- Očekujemo da se super provedemo, da imamo dobar zvuk na pozornici, pa da možemo dati svoje najbolje publici, da publika osjeti našu energiju - kažu u bendu.

Jer nakon nastupa u Osijeku bend putuje u Split na dodjelu Porina, a nakon toga slijedi koncert u Zagrebu te rad na remiksu pjesme “Tebi putujem” koju su snimili u suradnji s Josipom Lisac.

Uvod u koncert odradit će osječki instrumentalni fusion jazz bend Human Buldozer. Mističnim melodijama i instrumentalnim performansom publiku će odvesti u neku drugu dimenziju. Riječ je o relativno novom bendu na osječkoj sceni, no iza njih je već album prvijenac “Rise of the Buldozer” koji su snimili Krešimir Arambašić (autor glazbe, gitara), Matija Nikolin (bas-gitara), Benjamin Lamza (alt-saksofon) i Jerko Abičić (bubanj). Za ovaj jazz-spektakl ulaznice možete kupiti na blagajni Kluba Oxygene po cijeli od 60 kuna. T.Kvorka

Uvod u koncert odradit će osječki instrumentalni fusion jazz bend Human Buldozer

Možda ste propustili...

PIONIRI PROGRESIVNOG METALA DOLAZE U HRVATSKU

Dream Theater u Areni Zagreb

SPEKTAKULARAN KONCERT U ARENI

Urban i gudači oduševili Varaždin

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

Najčitanije iz rubrike