Sport
BIJELO-PLAVI OKRENUTI HAJDUKU

Škorić: Treba nam podrška od
prve minute, a ne zvižduci
Objavljeno 15. ožujka, 2018.
- Slažem se, i svi smo svjesni da ne igramo bajno, ali imamo samo tri poraza, kao i Dinamo, najmanje u ligi

Lica nogometaša Osijeka nakon susreta s Interom odavala su razočaranje kao da su pretrpjeli poraz. Takvim ga je doživjela i većina navijača koji su s negodovanjem ispratili bijelo-plave, što je također pogodilo domaće igrače. Istaknuo je to i Mile Škorić koji je i protiv Zaprešićana zaigrao u veznom redu do isključenja Gorana Milovića, kada je vraćen u posljednju liniju.

- Očekivali su navijači pobjedu, ali i mi. Vidim da su svi nezadovoljni, ali mi smo znali kakva nas utakmica čeka. Ne znam je li netko pomislio da trebamo samo istrčati i da ćemo tako uzeti tri boda. Već sam rekao, nije alibi, ali ovo su livade, tu nisu dobri uvjeti za igru, i do bodova obično dođe onaj koji je koncentriraniji. Na žalost, dobili smo i crveni karton koji nam je poremetio koncept, i onda je poslije bilo teško igrati.

Do prilika iz igre teško se dolazilo, najčešće se prijetilo iz prekida, ali Škorić smatra kako nitko ne može njemu i suigračima zamjeriti nedostatak borbenosti i želje.

- Borili smo se, pokušavali, davali sve od sebe, ali teško je po ovakvome terenu kombinatorikom nešto napraviti. No, nisu mi jasni toliki zvižduci i negativan naboj. Slažem se, i svi smo svjesni da ne igramo bajno, ali imamo samo tri poraza, kao i Dinamo, najmanje u ligi. Što su ljudi mislili, da ćemo pomesti sve? A tjednima smo zbog zimskih uvjeta trenirali u dvorani, kao da igramo mali nogomet.

Prilika za popravak dojma i raspoloženja već je u nedjelju, kada se u Gradskom vrtu igra derbi s Hajdukom.

- Htjeli smo dobiti i u Vinkovcima i sada kako bismo dodatno privukli navijače, da bude puniji stadion. Nažalost, nismo uspjeli, ali opet, nismo niti izgubili. Treba nam podrška u nedjelju, a ne nezadovoljstvo od prve minute, nakon čega se onda i u nas igrače uvuče nervoza. Nadam se da ćemo u derbiju pokazati pravo izdanje i napokon doći do dva-tri boda - rekao je Škorić.

I Borna Barišić svjestan je kako je protiv Intera to moglo, i trebalo, mnogo bolje izgledati.

- Naravno da nam je cilj bila pobjeda, na žalost, nismo je ostvarili, a imali smo i otežanu okolnost zbog isključenja. Imali smo nekih prilika, ali ostali smo nedorečeni. Sigurno je i teren utjecao, no nećemo se ovaj put vaditi na to. Moramo popraviti ofenzivu i biti smireniji u nekim situacijama te bolje odigrati zadnji pas.

S Hajdukom je Osijek ove sezone odigrao tri susreta u kojima je upisao sva tri znaka, a kapetan bijelo-plavih vjeruje kako u nedjelju uz podršku navijača on i suigrači mogu i drugi put slaviti u prvenstvu.

- To je pravi derbi za koji i ne treba dodatna motivacija. Pokazali smo ove sezone da se možemo nositi sa svima, pa tako i s Hajdukom. Često u derbijima presude nijanse, a najvažniji će biti pristup. On ni do sada nije bio dvojben, ali moramo do nedjelje popraviti te neke detalje u našoj igri, u obje faze. Vjerujem da ćemo odigrati odličnu utakmicu i osvojiti sva tri boda - optimističan je Barišić.

Nogometaši Intera bili su zadovoljni bodom u Gradskom vrtu te prvim “proljetnim” pogotkom, što je istaknuo i Tomislav Šarić, koji je ponovno bio nadahnut protiv bivše momčadi. Asistirao je za vodeći pogodak gostiju.

- Tereni su, na žalost, gotovo posvuda užasni od samoga nastavka prvenstva. Nama je najvažnije da smo pokazali neku reakciju nakon što smo u prva tri kola uzeli samo bod, posebice nakon Rijeke, protiv koje smo odigrali možda i najlošijih 45 minuta. Šteta jedino što smo nakon našeg pogotka odmah i mi naivno ga primili. Možemo žaliti i što nismo nešto više napravili u posljednjih pola sata, ali doći u Osijek i osvojiti bod nije mala stvar. Svaka momčad ima svojih problema, kako Osijek tako i mi, a vjerujem da smo ipak mi zadoovljniji ovim bodom, iako smo bili malo bliže pobjedi, - rekao je veznjak Zaprešićana. G. Roguljić

Možda ste propustili...

BICIKLISTIČKA UTRKA U BARANJI

Utrka na Banovu Brdu teška i zanimljiva

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

Najčitanije iz rubrike