Osijek
NAJAVLJEN 19. PANNONIAN CHALLENGE:

Krećemo malo ranije, ali obećavamo vratolomije, odličnu zabavu i komarce
Objavljeno 16. ožujka, 2018.

Prošlotjedna je škrta najava o iznenađenjima koja očekuju posjetitelje ovogodišnjeg Pannonian Challengea zaintrigirala brojne Osječane, pa tako i predstavnike medija. O čemu je riječ doznali smo u četvrtak, na konferenciji za novinare održanoj na neočekivanoj lokaciji, na Građevinskom fakultetu, koji je svojim modernim interijerom “podebljao” urbanu priču poznatog festivala ekstremnog sporta. Sve je postalo jasnije kada je Jurica Barać, direktor Pannonian Challengea, objasnio kako će se u sklopu devetnaestog izdanja festivala održati i “To Do” konferencija, koja će dvodnevnim programom (1. i 2. lipnja) baš na toj sastavnici osječkog sveučilišta okupiti brojne stručnjake iz područja sporta i event industrije. Stoga su na konferenciji za novinare sudjelovali i Ivana Miličević, prodekanica za znanost i poslijediplomske studije osječkog Građevinskog fakulteta, te Vladimir Miholjević, organizator poznatog biciklističkog natjecanja Tour of Croatia, koji će sudjelovanjem na “To Do” konferenciji prikazati kako je organizacija sportskih događanja u današnjem, komercijalnom svijetu, iznimno zahtjevna. Inače, konferencija ima i svoju humanitarnu stranu s obzirom na to da će svi prihodi od kotizacije, u sklopu društvene platforme “Čini pravu stvar”, biti donirani Dječjem domu Klasje, za sportske aktivnosti štićenika.

- Konferencija će nam omogućiti da stručnjaci razmijene iskustva i znanja o sportskim događanjima, čime će se sportskim i zabavnim festivalskim segmentima priključiti i zanimljiv edukativni program. S druge strane, potrebno je rasvijetliti i zašto će se devetnaesti Pannonian Challenge održati od 30. svibnja do 2. lipnja. Iako se Pannonian Challenge ove godine održava ranije nego prijašnjih godina, ne brinite se, komarci i odlična zabava i ove godine bit će prisutni. Krećemo ranije jer smo naš program odlučili uskladiti s najvećim svjetskim natjecanjima ekstremnog sporta, kako bi najbolji sportaši mogli u svoje rasporede ubaciti i osebujan događaj na lijevoj obali Drave - objasnio Barać.

Ove će godine na festivalu biti više od 300 vrhunskih sportaša iz cijelog svijeta, a zanimljivost je i da su BMX i skate kao sportovi uvršteni na listu olimpijskih sportova, tako da ćemo ove godine u Osijeku moći pratiti i bodriti buduće olimpijce. Na zadovoljstvo posjetitelja ulaz na sportski dio je besplatan.

Marko MANDIĆ
POTPORA GRADA, ŽUPANIJE I TZ-a

Dogradonačelnica Žana Gamoš istaknula je kako Grad Osijek već godinama sudjeluje u tehničkoj, administrativnoj i financijskoj pomoći Pannonian Challengeu, a ove će ga godine sufinancirati s 300 tisuća kuna. Župan Ivan Anušić zaključio je kako je regionalnoj samoupravi trebalo duže vrijeme da spozna važnost ove manifestacije, pa će ove godine Županija pridonijeti s čak 500 tisuća kuna. Priključit će se i Turistička zajednica s 1,3 milijuna kuna.

Nagradni će fond iznositi 100 tisuća kuna.

300

vrhunskih ekstremnih sportaša iz cijelog svijeta

ULAZNICE ZA KONCERTE 20 KN

Za zabavu u glazbenom dijelu festivala u dvorištu Vege pobrinut će se Psihomodo Pop, Urban & 4, Brkovi i brojni drugi koji će, kao i prošlih godina, zagrijavati atmosferu do ranih jutarnjih sati. Odličnu glazbenu atmosferu već tradicionalno jamči i otvorenje u dvorištu Kazamata. Ulaz na glazbeni dio festivala je 20 kuna po večeri, a party otvorenja besplatan je za sve posjetitelje.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike