Regija
PRVI RADNI POSJET ŽUPANA ANUŠIĆA VALPOVU

Županija i Valpovo zajedno će krenuti u nove projekte
Objavljeno 16. ožujka, 2018.

VALPOVO

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić sa suradnicima jučer je boravio u svom prvom radnom posjetu Gradu Valpovu otkako je na funkciji župana, a domaćin mu je bio valpovački gradonačelnik Matko Šutalo sa suradnicima.

Bilo je riječi o problematici realizacije projekta vodoopskrbe i odvodnje Valpovo – Belišće distributivnog područja Dvorac d.o.o. Valpovo, a posebna pozornost posvetila se i razvoju gospodarstva u Valpovu. U sklopu teme dotaknula su se i pitanja dovršetka Zone malog gospodarstva kao priprema za privlačenje investitora, za što je Valpovčanima potrebna pomoć i podrška Županije, kao i subvencioniranje malog i srednjeg poduzetništva, obrtništva i OPG-ova.

Čelnici Valpova naglasili su koliko im je važno oživljavanje projekta Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće u Osječko-baranjskoj županiji, ali i pitanje popravka i gradnje otresnica. S obzirom na to da je i Valpovo ove godine dio Europske regije sporta za 2018. godinu, na dnevnom redu našlo se i pitanje rekonstrukcije rukometnog igrališta i završetak uređenja Sportskog parka, a zatražili su i pomoć Županije u organiziranju sportskih manifestacija i pomoć sportskim udrugama.

Župan Anušić i suradnici upoznali su se i s projektima u fazi izvedbe, projektima prijavljenim na natječaje, kao i projektima u fazi pripreme koje su im prezentirali čelni ljudi LRA Valpovo – Petrijevci i Valpovačkog poduzetničkog centra, a govorilo se i o subvencioniranju karata za prijevoz učenika i studenata, mogućnostima za gradnju i opremanje sportskih igrališta u sklopu osnovnih škola: Valpovo, Nard, Šag i Harkanovci te projektu besplatne prehrane u osnovnim školama uz uključivanje OPG-ova s područja Valpova i prigradskih naselja.

Osječko-baranjska županija potvrdila je da će sukladno dogovoru ove i iduće godine s po 850.000 kuna sudjelovati u financiranju gradnje Društvenog doma “Fabijan Šovagović” u Ladimirevcima, a gradonačelnik Šutalo od Županije je zatražio pomoć i u realizaciji projekta gradnje biciklističke staze i nogostupa u Ulici J. J. Strossmayera u Valpovu. L.Aničić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike