TvObzor
NATIONAL GEOGRAPHIC: SERIJAL “NEOBIČAN PLANET“

Nevjerojatna priča o Zemlji kakvu još niste vidjeli
Objavljeno 16. ožujka, 2018.

Serijal “Neobičan planet“ nevjerojatna je priča o Zemlji, našem zanimljivo strukturiranom i skladnom planetu, te otkriva zašto je toliko poseban i pun života u surovoj kozmičkoj areni, koja nam je i dalje uglavnom nepoznata. U središtu je emisije elitna skupina astronauta koja Zemlju vidi u većem kontekstu. Oni pružaju jedinstvene perspektive i dočaravaju osobna iskustva našeg planeta iz svemira. “Neobičan planet” zasigurno će biti uzbudljivo i nevjerojatno putovanje diljem Zemlje i izvan nje koje će potvrditi da je “kod kuće zaista najljepše”. Ovaj inspirativni serijal, čiji će voditelj biti svjetski popularni glumac Will Smith, premijerno će biti prikazan 25. ožujka u 20.55 na National Geographicu. Will Smith će tako voditi gledatelje na epsko putovanje diljem planeta, ali i u svemir.

Redatelj serijala je za Oscara nominirani Darren Aronofsky (“Majka!”, “Crni labud”, “Rekvijem za snove”), a producentica je nagrađivana Jane Root (“America: The Story of Us”, “Osamdesete”).

“Združivanjem neusporedive globalne, gotovo astronomske, prepoznatljivosti Willa Smitha s našim astronautskim superzvijezdama, za koje riječ 'astronomski' nema preneseno značenje, ispričat ćemo priču o složenostima našeg planeta“, rekao je Tim Pastore, predsjednik izvornog programiranja i produkcije u National Geographicu. “S pomoću specifičnog pripovijedanja Aronofskog i Root, “Neobičan planet” bit će nevjerojatna vizualna poslastica koja će publiku voditi od onog mikroskopskog k onom kozmičkom i tako pružiti dosad neviđeni doživljaj našeg planeta.”

Uz karizmu Willa Smitha te jedinstvenim uvidom i emocijama koje u priču dodaju astronauti serijala “Neobičan planet“ otkriva se dramatičan znanstveni sadržaj, koji prikazuje nastanak, razvoj i opstanak života na Zemlji. Njihova su osobna iskustva portali za ključne teme koje serija istražuje, uključujući i nastanak života, smrt, životnu silu, kozmičko nasilje, ljudsku inteligenciju, žrtvu, teraformiranje i još mnogo toga. (N.K.)

 
ASTRONAUTI U SERIJALU

NEKI OD ASTRONAUTA KOJI ĆE SE POJAVITI U SERIJALU:

CHRIS HADFIELD Prvi kanadski astronaut koji je zapovijedao Međunarodnom svemirskom postajom i jedini Kanađanin koji se ukrcao u rusku svemirsku postaju Mir dok je bila u orbiti. Napustio je Zemlju triput i proveo je ukupno 166 dana u svemiru.

JEFF HOFFMAN S prijeđenih 35 milijuna kilometara u svemiru, astronom i bivši astronaut rođen u Brooklynu u svemir je letio pet puta, od kojih je jedan bio prva misija do svemirskog teleskopa Hubble.

MAE JEMISON Bivša astronautkinja nedavno je proslavila 25. godišnjicu svoje misije u svemirskom brodu Endeavour. Tako se upisala u povijest kao prva Afroamerikanka u svemiru.

MIKE MASSIMINO

Bivši astronaut koji je sudjelovao u dvije svemirske misije čiji je cilj bio popravak svemirskog teleskopa Hubble. Ujedno je i prva osoba koja je iz nešto svemira objavila na Twitteru.

NICOLE STOTT

Poznata i kao „umjetnička astronautkinja“, bivša je astronautkinja i roniteljica, ali i prva osoba koja je slikala u svemiru. Provela je 104 dana u svemiru i gotovo tri tjedna u podmorskom laboratoriju Aquarius. 

PEGGY WHITSON

Astronautkinja koja je nedavno završila svoje treće putovanje u svemir i tako postavila novi rekord NASA-e za najviše dana provedenih u svemiru - čak 665.

Možda ste propustili...

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

Najčitanije iz rubrike