Sport
DOIGRAVAJE ODBOJKAŠA

Oslabljeni gosti lak zalogaj za mursaše
Objavljeno 14. ožujka, 2018.

Pobjedom su odbojkaši s Drave krenuli u doigravanje za prvaka Hrvatske. U prvoj utakmici četvrtfinalne serije Mursa-Osijek u maloj je dvorani Gradskog vrta bez problema riješila susret sa Siskom koji je tijekom sezone već okusio slast pobjede u osječkoj dvorani. No, to je bilo prošle godine i u borbi za bodove, a u borbi za polufinale igrači Davora Meringera napravili su prvi korak prema željenom plasmanu.

Gosti su u Slavoniju stigli znatno oslabljeni, bez svog najboljeg igrača Tepavca, koji je zbog ozljede upitan i za drugi dvoboj, koji se u subotu igra u Sisku. Nedostajala su još trojica igrača iz postave, a njihov izostanak malo je šokirao domaćina koji nije očekivao da će igrati protiv druge sisačke momčadi. Usprkos hendikepu, gosti su dobro odradili prvi set, maksimalno iskoristivši “mrtvilo“ domaćina, koji je ipak živnuo na vrijeme. Siščani su vodili konstatno, a kod 14:18 izgledalo je da bi moglo biti i neugodno za Osječane koji su se ipak uozbiljili i serijom 11:1 stigli do početne prednosti.

Nakon toga bilo je jasno koji će ova utakmica imati tijek, a igrači Murse dominirali su u nastavku. U drugom setu, kod 17:10, Meringer je očekivano posegnuo za promjenama, do kraja seta od startne postave na parketu je ostao samo Vojak. Tako je prvi put zaigrao libero Kovačević, pred kraj je uskočio i Vranješ, dok su ostali (Ilić, Odobašić, Stanković) ipak igrači koje je osječki trener češće koristio tijekom sezone. U trećem setu u akciji je ponovhno (po)najbolja postava, a kada se stvorila brzo rezultatska zaliha, Meringer je ponovno poslao u akciju igrače s klupe koji su zaključili prvo poluvrijeme četvrtfinala doigravanja. S obzirom na viđeno u srijedu navečer, za očekivati je i da drugo bude uspješno za Mursu-Osijek.

Nino BENČINA
MURSA-OSIJEK               3
SISAK                                0

OSIJEK – Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 100. Suci: Zamaklar i Horvat (oba Belišće).

MURSA-OSIJEK: Vojak, Brandić, Ilić, Gubić, Jakovac, K. Šućur, Oršolić, J. Šućur, Stanković, Kovačević, Matoković, Odobašić, Vranješ, Kraljević.

SISAK: Šajnić, Basta, F. Jakšić, Alić, Duraković, D. Jakšić, Šimić, Velić, Išek.

REZULTAT PO SETOVIMA: 25:19, 25:17, 25:12

Možda ste propustili...

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

PRVENSTVO HRVATSKE U HRVANJU

Roko Ćurić potvrdio odlazak na Euro

Najčitanije iz rubrike