Sport
NOVI KIKS BIJELO-PLAVIH

Osijek protiv Intera nastavio sa slabim igrama, a u nedjelju mu stiže Hajduk
Objavljeno 14. ožujka, 2018.
Trener Zoran Zekić mora pod hitno nešto izmisliti, jer ovo kako igra njegova momčad nije nimalo dobro

Vezani članci

TRENER OSIJEKA, NAKON REMIJA S INTEROM

Ne izgledamo dobro i ne bježim od toga

Iz lošega u gore. Tako se može opisati 11. neriješeni ishod nogometaša Osijeka ove sezone. Opet istim rezultatom 1:1, a bilo je to poslijepodne u kojem se sve što se moglo okrenuti i okrenulo se protiv bijelo-plavih. Rano primljen pogodak, pa onda još isključenje Milovića pola sata prije kraja, uzeli su Osijeku mogućnost eventualnog preokreta. Međutim, ono što više brine jest igra Osijeka koja je vrlo skromna, a već u nedjelju u Gradski vrt dolazi Hajduk. Teška su vremena pred bijelo-plavima.

Dva pogotka u dvije minute

Utakmica se još nije ozbiljno ni zahuktala, a mreže su se već dvaput tresle. U desetoj minuti Inter je zabio prvi pogodak ovoga proljeća. Na lijevoj strani kombinirali su Mamić i Šarić, a ovaj drugi je u sredini povratnom loptom pronašao Vukčevića koji je doveo goste u vodstvo. No, već u sljedećem napadu Osijek je došao do izjednačenja preko stopera Milovića koji se našao u kaznenom prostoru gostiju, iako nije bilo prekida. Pokazalo se to sretnim za bijelo-plave, jer je stasiti branič glavom poslao loptu u mrežu nakon ubačaja Grgića. Ni tu uzbuđenjima nije bio kraj u tom uvodnom dijelu susreta, jer je Vukčević nekoliko trenutaka kasnije mogao goste ponovno dovesti u vodstvo, ali je njegov prizemni udarac iskosa s desne strane zaustavio Malenica. S druge strane najveća prijetnja Mrmiću i dalje je bio nebeski skakač Milović koji je još u dva navrata prijetio udarcima glavom nakon ubačaja iz prekida, ali ovaj put nije bilo preciznosti u tim pokušajima. Osijek je napadao visoko, imao loptu u svom posjedu, bilo je kvalitetnih ubačaja s bočnih pozicija, međutim, napadači bijelo-plavih nisu dobro nadzirali prostor pa su oni ostajali neiskorišteni. Gosti su, pak, vrebali svoje rijetke prilike za napad i bili su prilično neugodni. Jedna takva situacija dogodila se u 37. minuti kada je akciju opet pokrenuo raspoloženi Vukčević koji je proigrao Boseca, a ovaj je ubacio u sredinu gdje je koncentriran bio vratar Osijeka Malenica i uspio ispred Andrića izbiti loptu u posljednji trenutak. Ako izuzmemo tih početnih 15-ak minuta prvi dio susreta nije bio baš bogat uzbuđenjima, a Osječani su mogli biti sretni što su ekspresno anulirali rano vodstvo suparnika.

Isključenje Milovića

U nastavku se 15-ak minuta nije ništa događalo, a onda je Prenga efektno zaprijetio “škaricama“, ali nije to bio dovoljno jak udarac da bi prevario Malenicu, a u nekoliko trenutaka kasnije Osijek je došao u velike probleme, jer je Milović u 61. minuti zaradio drugi žuti karton. Te dvije opomene Milović je zaradio u razmaku od samo tri minute i obje startovima na sredini igrališta. Osijek je tako morao posljednjih pola sata odigrati s čovjekom manje. Čak su u tom razdoblju domaći djelovali odlučnije nego dotad. U 72. minuti lukavo je iz slobodnog udarca pokušao Lopa, Mrmić se baš nije snašao najbolje, ali nije bilo nikoga od Osječana kako bi gurnuo loptu u mrežu. U 78. minuti snažno je s 20-ak metara opalio Bočkaj, a projektil je fijuknuo pokraj lijeve vratnice. Pokušavao je Osijek doći do pobjedničkog pogotka unatoč brojčanoj inferiornosti, a najbliže je stigao u 90. minuti, kada je Lopa poslao oštru loptu u sredinu, a na nju je na drugoj vratnici zamalo zakasnio Grezda. Da stvari budu još gore po Osječane u posljednjim trenucima ozlijedio se i Barać, pa su susret završili s dva čovjeka manje…

Dalibor KELER

OSIJEK - Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme oblačno. Teren mekan, težak za igru. Gledatelja: 1021. Sudac: Bruno Marić (Daruvar) – 6,5. Strijelci: 0:1 Vukčević (10), 1:1 Milović (11). Žuti kartoni: Hajradinović, Milović, Barać (Osijek), Šarić, Vukčević, Obeng (Inter). Crveni kartoni: Milović (Osijek).

IGRAČ UTAKMICE: MARKO VUKČEVIĆ (INTER ZAPREŠIĆ)

OSIJEK                                  1  (1)

Malenica 6, Grgić 5, Milović 5, Barać 5, Barišić 5, Škorić 6, Šorša 5, Hajradinović 5 (od 56. Lopa 5), Grezda 5,5, Boban 5(od 65. Mudražija 6), Marić 5 (od 71. Bočkaj 6).

INTER ZAPREŠIĆ                  1  (1)

Mrmić 6, Bosec 6, Prenga 6,5, Komorski 6,5, Mamić 6,5, Mazalović 6, Postonjski 5,5 (od 75. Obeng -), Šarić 6,5, Vukčević 6,5 (od 87. Blažević -), Zulim 5 (od 61. Če liković), Andrić 6.

0:1

Šarić se probio po lijevoj strani pa povratnom loptom proigrao Vukčevića koji je doslovce probio Malenicu koji je bio na lopti, ali je udarac bio prejak

1:1

Grgić je ubacio zdesna, a Milović je glavom pucao i pogodio lijevi kut

slabo

Nogometaši Osijeka odigrali su još jednu lošu utakmicu

 

Najčitanije iz rubrike