Regija
DAN OPĆINE ĐURĐENOVAC

Slavit će čak pet tjedana
Objavljeno 14. ožujka, 2018.

ĐURĐENOVAC - Zahuktavaju se kulturni, sportski, glazbeni i gastronomski sadržaji u povodu obilježavanja Dana općine Đurđenovac i blagdana sv. Josipa. Obilježavanje je započelo još 2. ožujka otvorenjem Radničkih sportskih igara, odnosno natjecanjem u kuglanju, nastavljeno je likovnim izložbama, predstavljanjem knjige te kreativnom radionicom, a završava 6. travnja obilježavanjem 40. rođendana KUD-a Jasen Šaptinovci. No, najvažniji i najzanimljiviji događaji održat će se sljedećih pet dana.

Danas, 15. ožujka, u 10 sati načelnik Hrvoje Topalović primit će u općinskoj vijećnici dvije starije skupine Dječjeg vrtića Jaglac, njihove odgojiteljice i ravnateljicu Renatu Plečić.

U petak, 16. ožujka, nakon polaganja vijenaca kod spomen-obilježja ispred zgrade općinske uprave, održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća u 12.30, koja je ujedno središnji dio obilježavanja Dana općine. Od 21 sat na Trgu bana Jelačića koncert će održati glazbeni sastav Slavonia bend.

U subotu, 17. ožujka, obilježavanje počinje u 9 sati šahovskim turnirom Josipovo 2018. u prostorijama Šah kluba. Od 9 do 15 sati, na Trgu bana Jelačića, organizirat će se natjecanje u kuhanju čobanca, a svoje kulinarsko umijeće pokazat će ekipe lovačkih i kulturno-umjetničkih društava iz Đurđenovca, Šaptinovaca i Beljevine. Čobanac će se dijeliti građanima i posjetiteljima, koji će moći degustirati i lepinje koje će pripremiti udruga žena iz Našičkog Novog Sela i Klokočevaca. Također, organizirat će se i izložba oldtimer vozila, a od 10 do 15 sati za dobru zabavu pobrinut će se Tamburaški sastav Čokanj. Istoga dana, u Beljevini u 16 sati, održat će se manifestacija Korizmeni stol, u organizaciji KUD-a Zagorci, a na kojoj, osim domaćina, sudjeluju i KUD-ovi iz Podgorača, Donje Motičine, Semeljaca i Markovca Našičkog te crkveni zbor iz Beljevine i Bokšića. Subotnji program završit će obilježavanjem 15 godina djelovanja Crkvenog zbora Đurđenovac, koje će se održati u župnoj crkvi sv. Josipa u 19 sati. U nedjelju, 18. ožujka, u društvenom domu u Klokočevcima u 19 sati, bit će promocija knjige zavičajnog pisca Božidara Golika.

Na sam Dan općine i na blagdan sv. Josipa, u ponedjeljak, 19. ožujka, u 10 sati, Gradska glazba Đurđenovac održat će tradicionalni nastup u središtu mjesta. U 11 sati bit će svečano misno slavlje u župnoj crkvi sv. Josipa, a večer je rezervirana za glazbeno-zabavni program u izvedbi Zlatnih struna.S.Fridl

Velik doprinos brojnih udruga

“I ove godine potrudili smo se organizirati raznovrstan i zanimljiv kulturno-sportski i zabavni program. Velik doprinos dale su udruge, koje su općinski program obogatile novim zanimljivim priredbama. Predstojeći vikend slijedi vrhunac proslave i samo se nadamo da će vrijeme biti povoljno kako bi svi događaji bili dobro posjećeni”, rekao je načelnik Đurđenovca Hrvoje Topalović.

Možda ste propustili...

MEĐUNARODNO NATJECANJE

JVP Sl. Broda uspješan u Češkoj

PRIGODOM OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE BIZOVAC

U OŠ radionica “Igranje poezije”

Najčitanije iz rubrike