Sport
KARATE PRVENSTVO HRVATSKE

Bronce za Tina i kata tim Essekera
Objavljeno 14. ožujka, 2018.

U Zagrebu je održano karate Prvenstvo Hrvatske za seniorke i seniore na kojem su nastupili i članovi osječkih karate klubova Esseker i Osijek.

Prvoga dana održane su borbe u kojima je “esseker” Tin Dujmović osvojio brončanu medalju, što je bio odličan doseg s obzirom na ozljedu koljena tijekom polufinalnog meča. U istoj kategoriji nastupio je i njegov klupski kolega Domagoj Boršoš koji je izgubio prvi meč, ali nije ušao ni u repasažne borbe te je ovaj put ostao bez medalje.

Drugoga dana održane su kate. Seniorski muški kata tim Essekera u sastavu Leon Ifko, Damjan Golubičić i Alan Uremović osvojili su treće mjesto, premda su izgubili od prošlogodišnjih pobjednika, ali su bili uvjerljivi u repesažu u izvedbi kata.

Od članova Osijek Žita najbolji plasman ostvarila je Vanesa Wintedorf koja je zauzela peto mjesto pojedinačno, nakon poraza u susretu za broncu u repesažu.

Također, održano je i studentsko prvenstvo Hrvatske gdje su se Osječani okitili s dva srebra. U katama za studentice Matea Cikoja osvojila je drugo mjesto, premda je dojam nazočnih bio kako je zaslužila više u finalu u sudaru sa Zagrepčankom Anjom Lončar. U finalu kategorije do 60 kg nastupio je i Tin Dujmović. Dan nakon bronce na PH-u među studentima osvojio je drugo mjesto te tako pridonio rezultatima Sveučilišta u Osijeku na ovome natjecanju. Oboje natjecatelja u prigodi su nastupiti na Svjetskom studentskom prvenstvu koje se održava u japanskom Kyotu, ako netko od njihovih konkurenata koji su osvojili naslov studentskih prvaka odustane od odlaska u Japan. K.Lacković

Osječkom sveučilištu dva srebra na studentskom PH-u

Najčitanije iz rubrike