Osijek
SKUPŠTINA GRADSKE LIGE PROTIV RAKA

U planu dvostruko više aktivnosti u 2018.
Objavljeno 14. ožujka, 2018.

Protekloga ponedjeljka održana je redovna izvještajna skupština Gradske lige protiv raka Osijek, na kojoj je uz službeno izvješće o radu udruge prethodne godine optimistično predstavljen i plan za tekuću, 2018. godinu. Radno predsjedništvo, koje je na početku skupštine predložio sam predsjednik udruge, dr. sc. Neđeljko Knežević, prema nekoliko je točaka dnevnoga reda ispunilo sve formalnosti u suglasnosti s okupljenim članovima, a financijska izvješća i izvješća verifikacijske komisije svima su dokazala kako brojne aktivnosti udruge prolaze zapaženo na lokalnoj, ali i na nacionalnoj razini.

Tako je, između ostaloga, dugogodišnji tajnik osječke Gradske lige protiv raka, dr. sc. Nikola Kraljik, najbolje predstavio rad te hvalevrijedne udruge, koja je već početkom 2017. održala izložbu u povodu 50 godina djelovanja, a taj je jubilej propisno obilježen i suradnjom na monografiji s Hrvatskom ligom protiv raka te objavljivanjem 30. publikacije udruge, brošure za podizanje svijesti o raku jajnika. Također, prošla je godina bila važna i zbog aktivnog obilježavanja mnogih humanitarnih akcija, među ostalima, prigodom Dana mimoza, Dana nepušenja, Dana ružičaste vrpce i Dana narcisa, te zbog suradnje s udrugama: ILCO - Osijek, Mammae, JaKa, Moje dijete te Klubom laringektomiranih.

- Naša liga zasigurno je među vodećima u Republici Hrvatskoj već niz godina upravo zato što uspijevamo okupiti sve segmente društvene zajednice kroz radionice, edukacije i konferencije, kako bismo podignuli svijest i pomogli našim potrebitim sugrađanima. Upravo je to ono najpotrebnije, jer kada je rak u pitanju, nužno je osnaživanje pojedinaca, koji će lako moći otkriti ovu zloćudnu bolest na vrijeme ili jednostavno prebroditi strahove i uspješno se boriti protiv nje - ističe Kraljik, naglašavajući kako udruga uz skromne financijske priljeve već desetljećima uspješno radi.

“Potrebno je kvalitetno, sistematsko i kontinuirano zalaganje”, zaključeno je na skupštini, čiji su članovi najavili kako će u 2018. biti organizirano dvostruko više preventivnih i edukativnih aktivnosti, koje zahtijevaju i veća financijska sredstva. M. Mandić

LANI PRIKUPLJENO VIŠE OD 17.000 KN

Prema financijskom izvješću, koje je na skupštini iznijela Jadranka Kokolari, dopredsjednica Gradske lige protiv raka Osijek, u 2017. godini udruga je prikupila nešto više od 17 tisuća kuna, među kojima prevladavaju donacije Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, trgovačkih društava i privatnih donatora. No samo za program “Znanjem protiv raka” u 2018. bit će potrebno prikupiti 27 800 kuna za organiziranje svih predviđenih skupova, istraživnaja, edukacija, izleta, okruglih stolova i radionica za sugrađane. Tako se s najmom prostora, opreme i različitim uslugama planirani troškovi udruge za tekuću godinu penju i iznad 34 tisuće kuna, za koje će se opet zasigurno najviše pobrinuti lokalna samouprava.

Možda ste propustili...

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike