Osijek
EKONOMSKI FAKULTET

Europski tjedan novca
Objavljeno 13. ožujka, 2018.

U organizaciji studentske udruge Financijski impuls, na Ekomomskom fakultetu do četvrtka (15. ožujka) obilježava se Europski tjedan novca, koji se ove godine sastoji od dvaju dijelova. Tako se dio održava na Ekonomskom fakultetu, a drugi u opuštenijoj atmosferi kafića - Peppermint i The Kavana.

Predavanja je otvorila Petra Poldrugač, savjetnica u Direkciji trezora Hrvatske narodne banke, koja je govorila o krivotvorenju novca i njegovoj prevenciji, a nakon nje prof. dr. sc. Anto Bajo s Instituta za javne financije održao je predavanje “Moć i tržište – država i gospodarstvo”. U utorak predavanja nastavlja Marijeta Ravlić, direktorica poslovnice Zagrebačke banke, temom upravljanja vlastitim novcem. Potom će Martina Završki, vlasnica poduzeća Špajz, otkriti kako uz malo novca ostvariti svoje snove, a drugi dan na Fakultetu završit će Ivan Nauković iz Pivnice Medvedgrad, koji će govoriti o crowdfunding kampanji za proširenje Pivovare.

Posljednja će dva dana konferencije zainteresirani imati priliku nazočiti debatama, a posljednjeg dana i panelu koji će pokušati pobiti priče o odlasku iz Osijeka.

Prve su večeri u Peppermintu okupljeni mogli saznati na koji način zarađuju freelanceri, a večeras se u istom kafiću održava pub-kviz. U srijedu (14. ožujka) s početkom u 20.30 u The Kavani Osijek održat će se Stand up comedy show “Best of Studio smijeha Vol. 1”, a okupljene će svojim best of forama nasmijavati Goran Vinčić i Tihomir Paravina “Fani Fejs”. F.M.

Najčitanije iz rubrike