Autoglas
PORSCHE CROATIA

Hrvatska aplikacija za polaganje vozačkog ispita
Objavljeno 13. ožujka, 2018.
Porsche Croatia je aplikacijom za polaganje vozačkog ispita dala podršku obrazovanju budućih generacija vozača

Usvajanje novih znanja s pomoću pametnih telefona i računala danas je postalo dio svakodnevnice. Suvremene tehnologije, u većini slučajeva, čine naš život lakšim, a stjecanje znanja i određenih vještina nikad nije bilo lakše. Upravo se zbog toga Porsche Croatia odlučila uključiti u projekt koji pomaže budućim vozačima te im olakšava svladavanje vještina vožnje na interaktivan način.

Riječ je o novoj e-learning aplikaciji za iOS i Android uređaje Autoškola, koju je kreirao stručni tim tvrtke DD3D d.o.o, u suradnji s Autoškolom Stubicom, na čelu s gospodinom Ivanom Rusanom i Porsche Croatijom. Ova interaktivna online platforma nudi direktan i jednostavan pristup učenju prometnih propisa i sigurnosnih pravila namijenjenih kandidatima za polaganje vozačkog ispita, ali i provjeri znanja koja se svakodnevno primjenjuju u vožnji. Pitanja su popraćena simulacijama različitih situacija u prometu koje će zaintrigirati i već formirane, a ne samo buduće vozače. 3D simulacije, čiji su vizuali doista impresivni, najveća su prednost ove aplikacije, jer prikazuju prometne situacije u kojima bi se svaki vozač mogao naći u stvarnome svijetu, a sve to dok upravlja automobilima Audi, Škoda, Volkswagen i Seat, korištenima u svim 3D simulacijama unutar aplikacije.

Sudjelovanjem u ovom projektu Porsche Croatia podupire kreativne i nove načine učenja prilagođene novim generacijama, u čijim su životima nove tehnologije, mobilni uređaji i online alati postali neizbježni, bez obzira na to koriste li ih za zabavu ili za učenje. Ova aplikacija na najbolji način olakšava učenje pravila vožnje, educira o prometnoj kulturi te korisnike aplikacije priprema na sve moguće izazove na cesti.

Uspješnost projekta podupire podatak da je do sada preuzeta gotovo 80.000 puta - što, prema podatcima g. Rusana, znači da je gotovo svaki polaznik autoškole u Hrvatskoj preuzeo aplikaciju na svoj smartphone. Za popularnost aplikacije osim dizajna, jednostavnog sučelja i interaktivnih 3D simulacija zaslužno je i konstantno ažuriranje sadržaja i pitanja unutar same aplikacije, s obzirom na često mijenjanje odredbi zakona. Polaznici tako odmah saznaju za nove izmjene i nesmetano mogu nastaviti učenje.

Iako je aplikacija već neko vrijeme na tržištu, stručni tim stalno radi na njezinu unaprjeđivanju. Aplikacija će uskoro doživjeti još dva izdanja: Facebook aplikacija, koja će svim autoškolama u Hrvatskoj biti ponuđena besplatno, i web-aplikacija, koja će autoškolama diljem Hrvatske biti koristan alat za držanje predavanja. Uz Porsche Croatiju ovaj projekt podržava i program Prometna Učilica, koji surađuje s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, MUP-om, Nacionalnim programom sigurnosti cestovnog prometa i CARNetom.M.Bugarić

Platforma nudi direktan i jednostavan pristup učenju prometnih propisa i sigurnosnih pravila