Sport
HT PREMIJER LIGA

Najbolje izdanje sezone protiv bivšeg izbornika
Objavljeno 12. ožujka, 2018.

Dobro znaju košarkaši Vrijednosnica Osijek što im je činiti ako se i drugu godinu zaredom žele plasirati u doigravanje za prvaka Hrvatske. Prije svega, bodovi ne bi smjeli napuštati Gradski vrt, što je u dosadašnjem dijelu sezone bio (pre)čest slučaj. Ali, kako HT Premijer liga odmiče, Vrijednosnice Osijek igraju sve bolje, čvrsto su odlučile stati na kraj rasprodaji na svom parketu. Stoga se tražila pobjeda koja ima i dodatnu težinu, a dolazak Splita, u sklopu 18. kola, bio je i pr(a)va prigoda.

Bez sumnje, vidjeli smo momčad Vladimira Krstića u najboljem izdanju do sada, izdanju koje smo željeli vidjeti i ranije. A zašto se to nije dogodilo, bilo je i objektivnih razloga (nepovoljan zdravstveni bilten), ali dvije pobjede u nizu (prvi put u sezoni), pokazuju da forma “brokera” ide u pravom smjeru, prema gore.

Osjetio je to Split na svojoj koži, posebice u drugom poluvremenu, gdje su gosti na početku vodili i deset razlike. Nakon tih 40:50 dogodila se eksplozija domaćina koju je prvo s devet poena u nizu potpalio Finac Carl Lindbom, a u zadnjoj četvrtini dodatno raspalio Amerikanac s hrvatskom putovnicom Nick Tomsick. Njegovih deset poena u posljednjoj dionici brzo je uništilo nadu Splićana da bi mogli iz Gradskog vrta otići kao pobjednici. Iako je ovaj dvojac imao sjajne role, najbolji je pak u pobjedničkim redovima bio Amerikanac Jimmie Taylor. Čovjek je za 36 i pol minuta zabio 20, imao čak 15 skokova, te dvije asistencije i super blokade koje su zakucale za parket splitske ambicije.

- Odigrali smo odličnu utakmicu protiv vrlo kvalitetnog suparnika. U drugom poluvremenu potpuno smo kontrolirali defanzivni skok, nismo dali gostima prigodu da zabijaju iz drugog ili trećeg pokušaja. Nismo se pogubili ni nakon zaostatka od deset poena, stisnuli smo obranu, Split nam je zabio samo šest poena u deset minuta. Imali smo raspoloženi napadački tercet koji je preuzimao odgovornost u datim trenucima, ali kompletna momčad odigrala je na visokoj razini. Ovo je pobjeda vrijedna doigravanja, rekao je Krstić, svjestan da bi ovaj rezultat, ali i igra trebali biti poticaj za dalje.

Obrana koju je domaćin prezentirao u drugom poluvremenu bila je ključ uspjeha. Tako je cijelu utakmicu neprimjetan bio splitski Amerikanac Duane Scott, koji je prvi poen zabio u 38. minuti, a riječ je o prvom strijelcu i asistentu momčadi koju vodi bivši izbornik Ivica Skelin. Kao i uvijek, najveći problem bio je Mateo Kedžo, koji je do 32. minute stvarao nered pod osječkim košem. No, kada je on onemogućen, ostao je na 17 poena u preostalih 18 minuta utakmice, u kojoj su Osječani pokazali da mogu i protiv ekipa iz gornjeg ligaškog doma. A uskoro stiže još jedan ugledan gost, za 12 dana u Gradski vrt tražit će se ovako izdanje i protiv Cibone.

Nino BENČINA
VRI. OSIJEK                  73
SPLIT                              68

OSIJEK - Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 300. Suci: Vovk (Sl. Brod), Jovović (Zagreb), Katić (Sl. Brod).

VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Tomsick 13(2-2), Taylor 20 (6-6), Došen 6, Bačić, Markulin 8 (2-2), Anzulović, Šarac 2 (0-2), Krolo 2, Lindbom 15, Vrkić (0-2), Turalija 7 (1-2).

SPLIT: Scott 4 (0-1), Kalajžić 1 (1-2), Kedžo 17 (5-6), Filipović 8 (2-2), Katura 9, Marčinković 5 (0-2), Najev 4, Jukić 7, Špaleta, Širko 13 (2-2), Galić.

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 22:23, 18:23, 14:6, 19:16

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana