Osijek
OPĆINA ERNESTINOVO

Nakon legalizacije slijedi obnova općinskih objekata
Objavljeno 12. ožujka, 2018.

Općina Ernestinovo priprema se za velike građevinske zahvate na svojim objektima. No, prethodno moraju ispuniti formalno-pravne uvjete pa sada, kako navodi općinska načelnica Marijana Junušić, rješavaju pitanje legalizacije.

- Općina Enestinovo u vlasništvu ima jedanaest objekata: zgradu općinske uprave, dvije kuće oproštaja, dvije zgrade za sportsku namjenu, Galeriju Petar Smajić, četiri samostojeće kuće i zgradu općinskih stanova. Za sve objekte bili su podneseni zahtjevi za legalizaciju, no zbog nedostatka sredstava bili su stavljeni u mirovanje. Na početku mandata ponovno smo pokrenuli proces legalizacije i ubrzali ga kako bismo imali legalno upisanu imovinu. To je nužno kako bismo mogli nastaviti s onim što nam je krajnji cilj - njihova obnova - navodi Junušić.

Za taj opsežan posao općinska uprava namjerava si potpomoći mjerama sufinanciranja, no da bi se mogli javiti na natječaj za energetsku obnovu zgrade, moraju papiri biti sređeni.

- Postupak je legalizacije u završnoj fazi te su nam preostala još samo dva objekta za legalizaciju, a to je također u postupku - navode u Općini Ernstinovo. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike