Sport
HT PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

Sjajno drugo poluvrijeme brokera
Objavljeno 10. ožujka, 2018.
VRIJEDNOSNICE OSIJEK – SPLIT 73:68

OSIJEK

Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 300. Suci: Vovk (Sl. Brod), Jovović (Zagreb), Katić (Sl. Brod)
VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Tomsick 13(2-2) , Taylor 20 (6-6), , Došen 6, Bačić, Markulin 8 (2-2) , Anzulović, Šarac 2 (0-2), Krolo 2 , Lindbom 15, Vrkić (0-2), Turalija 7 (1-2).
SPLIT: Scott 4 (0-1), Kalajžić 1 (1-2), Kedžo 17 (5-6), Filipović 8 (2-2), Katura 9, Marčinković 5 (0-2), Najev 4, Jukić 7, Špaleta, Širko 13 (2-2), Galić.
REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 22:23, 18:23, 14:6, 19:16
Vrijednu pobjedu uknjižili su košarkaši s Drave u 18. kolu HT Premijer lige. U Gradskom vrtu pao je Split, koji vjerovatno još nije svejstan što ga je snašlo u drugih 20 minuta. No, idemo redom.
Uvodne minute bile su u znaku domaćina. Brokeri su bili poprilično efikasni, razigrani Taylor zabio je sedam poena, natjerao Kalajžića na dvije brze osobne pogreške, a Osječani su bili i efikasni za tri poena, Do 6. minute pogodili su i četiri trice, stoga ne čudi i vodstvo 14:8, te malo kasnije i 16:11. No, u završnici prve dionice počeli su igrati i gosti. Ulazak  igrača s klupe, Kature, a posebno Kedže, koji je u nekoliko prethodnih ogleda bio koban za Osječane, pokrenuo je goste, koju su se krajem dionice vratili i u vodstvo. S druge strane, igrači s klupe domaćina nisu donijeli željenu reakciju, vidjelo se to i na semaforu, pa tako gosti u 15. minuti imaju +8, a dvije minute poslije je i najvećih 32:42. nakon minute odmora uslijedila je dobra napadačka reakcija domaćina, dvije trice (Lindbom, Markulin) vratili su rezultatsku ravnotežu, ali na odmoru je bilo šest razlike za Splićane. Dva ubačaja Kedže na startu treće dionice ponovo nose gostima dvoznamenkastu prednost, ali nakon toga uslijedila je sjajna reakcija igrača Vladimira Krstića. Prvo je devet poena u nizu povezao Lindbom, a tricom je Tomsick najavio da će on biti raspoložen u posjednjih deset minuta. Split je stao, bio je nemoćan, skoro 15 minuta bez ubačaja i domaćin je to znao iskoristiti. Obrana domaćina bila je sjajna,  kada je stao Kedžo, Split nije imao riješenja. S druge strane,  Tomsick je u zadnjoj četvrtini bio motor, zabio je deset poena, a svoju razinu držao je Taylor, koji je usput dijelio i blokade koje su dizale tribine na noge. U 37. minuti je izgledalo sve riješeno, Osječani imaju 69:54, ali Širko sa dvije trice unosi malo nervoze, pa su domaćini promašili i četiri bacanja u nizu, ali s istog mjesta Markulin i Taylor nisu promašivali i potvrdili su zasluženu pobjedu. N. Benčina

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana