Sport
HT PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

Splićani i Osječani su uvijek jamstvo uzbuđenja
Objavljeno 10. ožujka, 2018.

Elitna košarkaška hrvatska divizija za vikend donosi utakmice 18. kola. Jednu od njih direktno prenose kamere HRT-a, a riječ je o subotnjem dvoboju koji u 17.05 počinje u maloj dvorani Gradski vrt. Vrijednosnice Osijek dočekuju Split, a u posljednje vrijeme to je ogled koji nudi dosta uzbuđenja. Sjetimo se samo prošle sezone i četvrtfinalne serije doigravanja za prvaka, koja je nakon tri utakmice tijesno otišla na splitsku stranu. No, prošlog proljeća “brokeri” su upisali i pobjedu na svome parketu, a to će tražiti i danas. Naravno, gledajući položaj na tablici HT Premijer lige jasno je da gost stiže s ulogom favorita. Osječani su na omjeru 5-10, a Splićani pak na suprotnih 10-5. No, to je samo statistički podatak o kojem igrači Vladimira Krstića na trebaju previše razmišljati.

- Utakmice sa Splitom uvijek su neizvjesne, a na našem parketu uglavnom smo uvijek padali u neizvjesnim završnicama. Pobjeda iz lanjskog doigravanja pokazala je da možemo, ali to je ostvarila ipak neka druga momčad - prisjeća se kapetan Aljoša Šarac, jedan od rijetkih trenutačnih “brokera” koji zna kakav je osjećaj dobiti Split.

No, nema razloga da Šarac i suigrači ne traže put do novog slavlja, koje bi bilo itekako poželjno, s obzirom na to da se Osječani bore za mjesto u doigravanju.

- Imamo u preostalih osam utakmica čak šest na domaćem parketu. Ako želimo ostati kandidati za mjesto među osam najboljih, moramo skinuti i neki veliki skalp, jer osim Splita, kasnije dolaze Cibona i Cedevita, koji trenutačno bolje kotiraju od našeg subotnjeg gosta. Imamo razloga za optimizam, prije šest dana vratili smo se s vrijednom gostujućom pobjedom kod Jazina. Učinit ćemo sve za pobjednički niz - smatra Šarac, koji je ipak i svjestan suparnikove kvalitete.

- Dobri su. Popunjeni na svim pozicijama, s desetak igrača u rotaciji iz koje svako može iskočiti kvalitetnim pojedinačnim učinkom. Amerikanac Scott im je prvi strijelac i razigravač, a nama je u zadnjim utakmicama najviše problema zadavao Kedžo pod košem. Znamo njihove pluseve, ali imaju i minusa koje bi bilo dobro iskoristiti - priželjkuje kapetan osječkog premijerligaša, koji će u odnosu na prošlu utakmicu imati i igrača više u rotaciji. U Zadru nije igrao Turalija, koji je ovaj tjedan počeo s treninzima, od kojih je neke smanjenim intenzitetom odradio Došen, ali problemi s listom ne bi trebali biti takvi da preskoči ovaj važan ogled.

Svoje u sklopu 18. kola već su odradili Hermes Analitica - Cibona (83:109), u petak su igrali Zadar - Jazine Arbanasi, a u subotu se još sastaju Ribola Kaštela - Zagreb i Alkar - Škrljevo. Kolo u ponedjeljak zatvaraju Cedevita - Zabok.

Nino BENČINA
Možda ste propustili...

BEZ SENZACIJE U VINKOVCIMA

Ovo na kraju i nije loš rezultat

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

Najčitanije iz rubrike