Crna kronika
DVA RAZBOJNIŠTVA U OSIJEKU

Žene opljačkane u Osijeku na Dan žena
Objavljeno 10. ožujka, 2018.

OSIJEK

Dva razbojništva dogodila su se u nepunih sat i pol vremena u četvrtak predvečer. Prvo je opljačkana prodavaonica, potom i ljekarna, a dvije žene postale su žrtve nasilnika na Međunarodni dan žena. Prije nego što je odnio novac iz prodavaonice okrutni pljačkaš udario je prodavačicu u glavu.

- U prodavaonici u Strossmayerovoj ulici u Osijeku, oko 18.30 sati, nepoznati je počinitelj napao 44-godišnju prodavačicu i ukrao nekoliko tisuća kuna. Istoga dana oko 20 sati, u ljekarni u blizini središta Osijeka, nepoznata je osoba, uz prijetnju, od djelatnice ukrao lijekove vrijedne nekoliko stotina kuna - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske. Policija je pokrenula potragu za pljačkašima.

Razbojništva su, na žalost, specifična imovinska kaznena djela upravo zbog nasilja prema žrtvi, kako fizičkog, tako i psihičkog. Prema statistici policije u Osječko-baranjskoj županiji tijekom prošle godine dogodilo se 15 razbojništava, što je smanjenje za 37,5 posto u odnosu na 2016. godinu. Lani su otkriveni razbojnici koji su pljačkali u deset navrata, odnosno razriješenost takvih kaznenih djela iznosila je 66,7 posto. Zbog toga u prošloj je godini nastala šteta u iznosu od 40.922 kuna.

Razbojništva su najčešća na području grada Osijeka koji teritorijalno pokrivaju I. i II. Policijska postaja Osijek, gdje se lani dogodilo osam pljački ili 53,3 posto od svih razbojništva u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj.S.Lacić

U HRVATSKOJ LANI 690 PLJAČKI

Prema statistici MUP-a, tijekom 2017. godine u cijeloj Hrvatskoj dogodilo se 690 razbojništava, što je za 24,8 posto manje nego u 2016. godini, kada ih se dogodilo 918. Međutim, materijalna šteta nastala pri pljačkama prošle godine veća je za oko 230 posto nego godinu ranije. Naime, u 2017. godini materijalna šteta nastala u razbojništvima iznosila je 40.325.492 kuna, dok je u 2016. godini iznosila 12.199.553.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike