Novosti
DAVOR BERNARDIĆ:

Pripremam SDP da treći put preuzme odgovornost za RH
Objavljeno 9. ožujka, 2018.

Uoči subotnje 7. Izvještajno-tematske konvencije SDP-a predsjednik stranke Davor Bernardić je izjavio da će mu "najveći izazov nakon Konvencije biti priprema stranke da treći put preuzme odgovornost za Hrvatsku i zajedno s kolegicama i kolegama provede toliko nužne i očekivane reforme".

Najavio je da će "u govoru naglasak staviti na budućnost i stvari koje moraju napraviti u Hrvatskoj da bi bila bolja za sve njene građane".

"Korupcija, manjak povjerenja u institucije, administrativna neefikasnost i izostanak reformi razlog su zbog kojeg ljudi napuštaju našu zemlju. Da bismo vratili vjeru u Hrvatsku, moramo vratiti vjeru naših građana u institucije. Želimo četiri temeljne vrijednosti socijaldemokracije: solidarnost, slobodu, pravdu i jednakost", poruka je koju će Bernardić uputiti članstvu i javnosti. Osvrćući se na stanje od prošle Konvencije, Bernardić je ustvrdio kako je "iza SDP-a burno razdoblje - razdoblje teških odluka, ali velikog rada i odgovornosti za Hrvatsku".

- U proteklom vremenu okupili smo progresivne stranke ljevice i lijevoga centra na Deklaraciji o dobrom društvu, obnovili smo dijalog sa sindikatima i civilnim društvom, proveli plan restrukturiranja i konsolidacije stranke, formirali Savjete SDP-a, uključili brojne ljude iz različitih sfera društva u rad stranke, osnovali Koordinaciju župana, gradonačelnika i načelnika, pokrenuli Političku akademiju “Ivica Račan”. Samo smo u prošloj godini predložili više od 20 zakonskih inicijativa za bolji status radnika, umirovljenika, blokiranih, djece i mladih - sumirao je Bernardić stranačke aktivnosti u proteklom razdoblju.

Na pitanje očekuje li da će Konvencija proći dobro, bez incidenata, Bernardić je odgovorio da svi pravi SDP-ovci žele da subotnja Konvencija bude afirmativna. "Želim da svi prepoznamo trenutak u kojem je potrebno da konstruktivnom i kvalitetnom raspravom ojačamo stranku. Cilj je da SDP nakon ove Konvencije s novim političkim programom i novim statutom iziđe još ujedinjeniji i jači, spreman treći put preuzeti odgovornost za Hrvatsku", poručio je čelnik SDP-a.

Bernardić je najavio da su na Konvenciju kao gosti pozvani SDP-ovi prijatelji iz socijaldemokratskih stranaka iz okruženja. Konvencija će izglasati novi Statut i Program SDP-a koji datira još iz 1996. godine.H

Bez “izravnog prijenosa” raspada

Zadnjih nekoliko mjeseci govori se o nezadovoljstvu dijela članova načinom na koji Bernardić vodi stranku, niskim rejtingom SDP-a, ali i predsjednika. Osim što svi ističu kako nije dobro rušiti predsjednika na Konvenciji jer bio to bio "raspad SDP-a u izravnom prijenosu od čega bi se stranka teško ikada oporavila", drugi je razlog taj što nisu imali osobu oko koje bi se okupile sve stranačke struje.

Možda ste propustili...

RIJEKE PRAVDE U BELOM MANASTIRU

“Razlog iseljavanja je nepravda”

SUFINANCIRANJE PROJEKATA IZ FONDOVA EUROPSKE UNIJE

Objavljivanje natječaja uhvatilo je tempo