Sport
NK OSIJEK

Milović i Pervan čekaju na debi
Objavljeno 9. ožujka, 2018.
Bit će promjena, a vodit čemo računa o uvjetima u kojima ćemo igrati, rekao je trener Osijeka Zoran Zekić

Nakon 22 dana nogometaši Osijeka napokon će odigrati prvenstvenu utakmicu. Posljednji put bijelo-plavi su u akciji bili još 17. veljače kada su u Gradskom vrtu u derbiju svladali Rijeku.

U međuvremenu su zbog te apstinencije spuznuli na četvrto mjesto s dva susreta manje od konkurenata u borbi za drugo mjesto Hajduka i Rijeke, pa ih sad čeka zahtjevan zadatak lova na taj odbjegli tandem. Hajduk je u međuvremenu pobjegao na osam, a Rijeka na pet bodova, a bijelo-plavih će ih moći uhvatiti samo ako budu dobili obje zaostale utakmice. No, one slijede tek kasnije, a prvo ih čeka susret u Vinkovcima protiv, ove sezone, za njih vrlo neugodnog susjeda Cibalije.

- Naši konkurenti u borbi za drugo mjesto odradili su svoj posao korektno, a sad je na nama da učinimo isto, počevši već od nedjeljnog susreta u Vinkovcima - kaže Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

Karakter

Bit će to susret u kojem će se gotovo sve vrtjeti oko karaktera i pristupa. Osijek je jesenas s tim kategorijama u slavonskim okršajima imao dosta problema, pa je na koncu, iako je u obje utakmice vodio, osvojio samo jedan od mogućih šest bodova.

- U ta dva susreta karakter je baš mnogo toga odredio po pitanju pobjednika. Jesenas je samo jedna momčad u obje utakmice bila napaljena, a to nismo bili mi. Ta nam spoznaja jednostavno mora biti najjasnija vodilja za nedjeljnu utakmicu. Dugo smo izvan natjecateljskog pogona, ali sve probleme kroz koje smo prolazili u posljednjih 20-ak dana po pitanju uvjeta za trening i nedostatka utakmica morala bi prevladati želja za igrom koja se stvorila kroz to razdoblje čekanja. Očekujem kako će nam baš ta velika želja i nestrpljenje za novim nastupom biti pokretačka energija u tom susretu - kaže Zekić.

Susretom u Vinkovcima za Osječane počinje gust tjedan u kojem će odigrati tri susreta.

- Čekaju nas tri ozbiljne utakmice. Vjerujem kako ćemo biti pravi u nedjelju, jer ne bi bilo dobro da već u prvoj utakmici nakon ove stanke opet podignemo upitnike oko sebe. Moramo biti svjesni koliko nas zahtjevan posao čeka u Vinkovcima. S druge strane je čvrst i motiviran domaćin kojega ćemo pobijediti samo ako budemo i mi bili takvi - smatra trener bijelo-plavih.

Dakle, u kojem god smjeru krenuli opet ćemo se vratiti na karakter. Kvaliteta je definitivno na strani Osijeka, što pokazuje i 21 bod razlike na ljestvici, ali u tih 90 minuta na tu prednost osječka momčad može zaboraviti ako neće biti spremna - ginuti baš za svaku loptu.

Promjene

Tijekom te duge stanke Zekić, nažalost, nije imao optimalne uvjete za pripremanje momčadi. Odgode su dolazile dva dana prije utakmica pa nije bilo moguće ništa planirati unaprijed. Vrijeme i dalje nije saveznik nogometašima. Iako je vrijeme toplije, otopljeni snijeg terene je pretvorio u velike lokve na kojima je nemoguće trenirati. Zato je jedno od važnijih pitanja u kakvom će stanju biti travnjak stadiona u Vinkovcima.

- Uvjeti sigurno neće biti ni optimalni, a kamoli idealni. No, tome se moramo prilagoditi, jer će isto biti i našim suparnicima. Možemo se samo nadati da u danima do utakmice neće biti obilnijih oborina - kaže Zekić.

Naravno, otvoreno je i pitanje kakvu će momčad poslati na teren. Na raspolaganju će imati oba zimska pojačanja iskusnog Gorana Milovića i dojučerašnjeg “cibalijaša” Marka Pervana. Zekić ne skriva kako razmišlja o određenim promjenama u momčadi. Uostalom, u akciju se napokon vraća kapetan Borna Barišić.

- Bit će promjena u momčadi. Vodit ćemo računa o uvjetima u kojima ćemo igrati, te naravno o taktičkim zahtjevima. Bude li težak teren prednost će dobiti lakši, agilniji igrači - otkriva dio svoga plana Osijekov strateg.

O imenima nije htio. No, izvjesno je kako Osijek u svojim redovima ima dovoljno tih hitrijih igrača. Jedno od novih rješenja mogao bi biti Tomislav Šorša u veznom redu. Igrao je on na toj poziciji u vrijeme kada je momčad vodio Tomislav Steinbrückner i nije to uopće izgledalo loše. Nije tajna kako su najveći Osijekovi problemi baš u sredini terena. Šorša je samo jedna od opcija. Nije isključeno da se u srce momčadi, na centralnu poziciju u veznom redu povuče i Hajradinovića, što bi otvorilo prostor za Pervana na mjestu srednjeg ofenzivnog veznog. Možda će u vrhu napada osvanuti Grezda, a na krilnim pozicijama Bočkaj i Lopa. Uglavnom, izbora Zekić ima, a to je u ovom trenutku i najvažnije.

Dalibor KELER
S KOHORTOM U VINKOVCE

Navijačka Udruga Kohorta organizira put na slavonski derbi između Cibalije i Osijeka koji se u nedjelju s početkom u 17 sati igra u Vinkovcima. Cijena aranžmana koji uključuje prijevoz autobusom i ulaznicu za utakmicu iznosi 40 kuna, a zainteresirani navijači mogu se za put prijaviti još danas u prostorijama Udruge u Tvrđi (Fakultetska 2) od 18 do 21 sat. D.Kl.

kvaliteta

OSIJEK IMA 21 BOD VIŠE OD CIBALIJE

Možda ste propustili...

HRGOVIĆ SE PRIPREMA ZA 1. LIPNJA

Meč će trajati nekoliko rundi

NEUGODNO ISKUSTVO ALBANCA

Hysaju se u vožnji zapalio automobil

Najčitanije iz rubrike