Osijek
POSLJEDNJI OVOSEZONSKI POHODI U PLANINE

Osječani zatvaraju skijašku sezonu u Srbiji i Sloveniji
Objavljeno 9. ožujka, 2018.

Obilan snijeg i “prigodne”, čak natprosječno niske temperature razveselili su ove zime sve osječke skijaše, koji su uz velebna francuska, švicarska i austrijska skijališta, bili česti posjetitelji i obližnjih, regionalnih centara zimskih sportova u Srbiji, Sloveniji te Bosni i Hercegovini. Mnogi su tako već tijekom siječnja “napunili baterije” snježnim radostima, dok je nekolicina strpljivo čekala kraj skijaške sezone krajem veljače i početkom ožujka, kada se uz pristupačniju cijenu nudi i opušteniji odmor s manje posjetitelja.

Kao i posljednjih godina, kraj skijaške sezone prigodno je obilježio i Gradski savez sportske rekreacije Osječko-baranjske županije “Sport za sve”, organizacijom trodnevnog putovanja u Srbiju.

- Nakon što smo sredinom siječnja zainteresirane skijaše poveli na francusko skijalište Les Orres, za kraj ovogodišnje sezone zimskih sportova, posljednjeg vikenda u veljači, posjetili smo sve popularnije skijalište Kopaonik. Upravo je 12 osječkih skijaša izrazilo želju za putovanjem onamo jer je doista mnogo uloženo u infrastrukturu, koja je danas na zavidnoj, svjetskoj razini - rekao je Zoran Pupovac, iz “Sporta za sve”, naglašavajući kako su “blage” staze bile savršene za neiskusne skijaše, dok su oni stariji jednostavno uživali u opuštenom odmoru.

Iako nekolicina zainteresiranih za Kopaonik svoje poslovne i svakodnevne obveze nije mogla uskladiti s ovim specifičnim terminom u veljači, s takvim se komplikacijama, srećom, nisu susreli mnogi mladi skijaši željni zabave, koji će zatvaranje sezone obilježiti ovoga vikenda, od 9. do 11. ožujka, kada ih očekuje “KnockOut Snow Closing” manifestacija u organizaciji Collegium putovanja. Popularno slovensko skijalište Kranjska gora tada će ugostiti 25 osječkih srednjoškolaca i studenata, koji će s instruktorom Zvonkom Beissmanom, uz skijanje, uživati i u dobrom provodu na koncertu Maje Šuput. Upravo će na taj način više od 1000 mladih iz cijele Hrvatske, po cijeni od 900 do 1100 kuna za dva noćenja i pregršt zabavnog sadržaja, skupiti energiju za nastavak školske i akademske godine. M. Mandić

Najčitanije iz rubrike