Tehno
NOVI SONY 7 III

Najmodernije tehnologije snimanja u kompaktnom paketu novog fotoaparata
Objavljeno 9. ožujka, 2018.

Fotoaparat 7 III odlikuje i tehnologija HLG (Hybrid Log-Gamma), koja podržava trenutni HDR tok rada, omogućavajući povezivanje s HDR (HLG) kompatibilnim televizorima za uživanje u predivnim i realističnim 4K HDR fotografijama.

Novo pozadinsko osvjetljenje senzora Exmor R CMOS rezolucije 24,2 megapiksela je u kombinaciji s prednjim LSI čipom koji efektno udvostručuje brzinu čitanja senzora slike, kao i s unaprijeđenim BIONZ X procesorom koji povećava brzinu obrade za približno 1,8 puta u odnosu prema modelu 7 II. Ove moćne komponente zajedno omogućavaju velike brzine fotografiranja, kao i impresivan ISO opseg od 100 - 51200 (koji se može proširiti na ISO 50 - 204800 za fotografije) i ukupno poboljšanje u kvaliteti slike od 1.5 stopa. Fotoaparat također ima i masivni dinamički opseg od 15 stopa pri postavkama niske osjetljivosti, osiguravajući izvanredne ukupne performanse u svim podešavanjima i u svim uvjetima snimanja, sa značajnim unapređenjem preciznih reprodukcija tonova kože i živopisnih boja u prirodi.

Inovativni novi fotoaparat punog formata bez ogledala α7 III posjeduje razinu performansi AF koji je u velikoj mjeri poboljšan u odnosu prema α7 II, uključujući dodatne 4D FOCUS mogućnosti. Novi α7 III opremljen je ažuriranim sistemom za obradu slike koji mu omogućava snimanje u punom formatu rezolucije do 10 megapiksela s kontinuiranim, preciznim AF/AE praćenjem do 177 standardnih slika u JPEG formatu, 89 komprimiranih slika ili 40 nekomprimiranih u RAW formatu. Ovaj režim velike brzine dostupan je s pomoću mehaničkog zatvarača ili snimanja u sasvim tihom režimu, što pridonosi izuzetnoj fleksibilnosti fotoaparata. Ovaj model može snimati neprekidno do 8 kadrova u sekundi u režimu prikaza uživo uz minimalno zaostajanje u tražilu ili LCD ekranu.

Fotoaparat α7 III odlikuje i tehnologija HLG (Hybrid Log-Gamma), koja podržava trenutni HDR tok rada, omogućavajući povezivanje s HDR (HLG) kompatibilnim televizorima za uživanje u predivnim i realističnim 4K HDR fotografijama. Dodatno, S-Log2 i S-Log3 su dostupni za povećano profiliranje fleksibilnosti boja, kao i Zebra funkcija, Gamma Display asistencija pri snimanju i proksi zapis.

Novi α7 III je kompatibilan i sa širokim spektrom dodatne opreme za Sony E-mount objektiv, uključujući BC-KZ1 punjač baterija i VG-C3EM vertikalno držanje.

U Europi će se isporučivati u ožujku 2018. godine po cijeni od oko 17.400 kuna (samo tijelo), odnosno oko 18.900 kuna u kompletu s objektivom SEL2870.M.R.

Najčitanije iz rubrike