TvObzor
HRT: DRUGA SEZONA SERIJALA “UBOJSTVO U WALESU”

Iza prividnog idiličnog života skrivaju se brojne tajne
Objavljeno 9. ožujka, 2018.

Aberystwyth. Stoljećima staro, prekrasno mjesto, koje je vidjelo i bolje dane. Kozmopolitski, sveučilišni grad na zapadnoj obali Walesa, s jedne strane uronjen u Irsko more, a s druge omeđen brdovitim zaleđem na kojem su smještena mnoga osamljena seoska gospodarstva i ruralna naselja. Ti prekrasni krajobrazi i privid idiličnog života skrivaju brojne tajne - ondje se živi prema vlastitim pravilima, mržnja, prigovori i želja za osvetom prenose se generacijama, a tajne iz prošlosti ostaju duboko zakopane.

U takvu sredinu u prvoj sezoni došao je glavni inspektor Tom Mathias, 38-godišnji genijalan ali i izmučen čovjek koji pokušava pobjeći od svoje prošlosti. Njegova suradnica u rješavanju zločina postala je inspektorica Mared Rhys, inteligentna mlada žena koja se bori s vlastitim demonima. Njih dvoje čini prilično osebujan par.

Druga sezona ove napete dramske serije nastavlja se s četiri nova slučaja, koja se protežu kroz pet napetih epizoda. Viši inspektor Tom Mathias i dalje je u emocionalnom košmaru. Iznenadan povratak njegove supruge Meg (koju glumi dobitnica BAFTA-e, Rumunjka Anamaria Marinca) dodatno komplicira situaciju.

Druga je sezona snimana na dojmljivim lokacijama prekrasnoga i katkada pustoga zaleđa Ceredigiona, u zapadnom Walesu. Simultano je snimana dvojezično, na velškom i engleskom. Ekipa uključuje koautore Eda Talfana i Eda Thomasa te producenta Gethina Scourfielda, a uz Richarda Harringtona u ulozi višeg inspektora Toma Mathiasa u zvjezdanoj su glumačkoj postavi Mali Harries kao inspektorica Mared Rhys, Aneirin Hughes kao glavni inspektor Brian Prosser, Hannah Daniel kao narednica Siân Owens i Alex Harries kao detektiv Lloyd Elis. Pridružit će im se i Mark Lewis Jones.

Serija je osvojila brojne nagrade. Proglašena je najboljom dramskom serijom na "Celtic Media Festivalu" 2014., osvojila je "CINE Golden Eagle Awardsa" 2014. kao najbolja televizijska drama, BAFTA CYMRU 2014. (nagrade za fotografiju i rasvjetu, najbolji scenarij i najboljeg redatelja), "The Canmol: Wales Marketing Awards" (nagrada za umjetnost, nasljeđe i kreativne industrije) i brojne druge nagrade. (N.K.)

Foto: HRT
PRVA EPIZODA

Tom Mathias vraća se na posao nakon što je požar ugrozio život majke i djeteta. Vrhunac prve sezone serije "Ubojstvo u Walesu" bio je krvav, a budućnost višeg inspektora Toma Mathiasa visi o niti. Nekoliko tjedana poslije naš se izmučeni inspektor mora vratiti na prve crte nakon što je podmetnut požar na zabačenom imanju, a majka i dijete bore se za život. Mathias i njegova partnerica, inspektorica Mared Rhys, ulaze u svijet propadajućih imanja i davnih zavada. Morat će naći i zadnje atome snage kako bi riješili taj uznemirujući slučaj.

Možda ste propustili...

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

Najčitanije iz rubrike