TvObzor
FESTIVAL 84 NA JAHORINI

Danonoćni partiji na pet lokacija diljem planine
Objavljeno 9. ožujka, 2018.

Premijerno izdanje Festivala 84 u organizaciji EXIT tima održat će se od 15. do 18. ožujka na Jahorini, a sve posjetitelje novog zimskog festivala očekuju najbolji originalni sastojci novosadskog Exita, službeno najboljeg europskog festivala, koji na olimpijskoj planini pružaju pravo festivalsko zimovanje. Festival 84 bit će otvoren specijalnim događajem i dnevnim partijem u četvrtak, 15. ožujka, dok u petak ujutro počinje prava olimpijska zabava koja će trajati neprekidno sve do nedjelje u više od 50 sati neprekidnog partijanja na ukupno pet dnevnih i noćnih pozornica diljem Jahorine.

Olimpijski duh 1984. godine bit će oživljen na glavnoj festivalskoj pozornici, Olympic Main Stage, na kojoj će nastupiti neka od najvećih imena svjetske elektronske scene, kao što su Sigma, Asian Dub Foundation, Joris Voorn, Umek, Burak Yeter, Filatov & Karas, Mahmut Orhan, Patrice Baumel, ali i regionalni velikani Bad Copy, Forest People, Frankie, Kontra & Indigo, Helem Nejse, Van Gogh, Zli Jay i Jung B.

Glazbeni plamen na glavnoj pozornici, koja će biti smještena u velikom montažnom objektu ispred hotela Bistrica, palit će se dva središnja dana festivala, 16. i 17. ožujka od 20 sati, dok će program trajati sve do 6 sati. Zabava ni tada ne staje, već se premješta na SUPER G Afterparty stage, koji će se nalaziti u klubu Bistrica. Program na ovoj pozornici počinjat će u ranim jutarnjim satima i trajat će sve do 10 sati, a publici će se na festivalu predstaviti klupske zvijezde Siniša Tamamović b2b Mladen Tomić, Woodie, Billain, Forest People, A Skitzo, Worda, Soole b2b Robert S, G.EDD b2b Fedja Knajd, Forniva b2b Andrej Jelić i Black Acid b2b Vanyano.

Nema odmora na Festivalu 84 koji će predstaviti čak tri dnevne zone na skijaskim stazama. Glavna dnevna pozornica u velikoj Exitovoj festivalskoj obitelji nalazit će se uz hotel Vučko, koja će raditi 16. i 17. ožujka od 11 do 17 sati.

Vučko pozornicu predvodit će njemački house mag Sandrino, kojeg nazivaju novim Dixonom, kao i vodeće regionalne zvijezde Marko Nastić u b2b setu s Dejanom Milićevićem, a bit će tu još i Kristijan Molnar, Alexander de Funk i After Affair. Svoju porciju snijega i sunca posjetitelji festivala moći će dobiti na pozornici Addiko Jump Stage, koja će otvoriti i zatvoriti novi događaj. Ova će pozornica tijekom sva četiri dana predstaviti najbolje svjetske hitove uz popularna regionalna DJ imena. Oni koji preferiraju više planinske predjele pozvani su na Switch Stage, smješten na 1560 metara nadmorske visine kod skijaškog lifta Ogorjelica, koja će 16. i 17. ožujka od 10 do 17 sati predstavljati najbolje hip-hop, bass i d'n'b izvođače kao što su MR. Mehikano, Merakoon, DJ Soul, Said 5, Helem Nejse i Kontra & Indigo, uz posebna gostovanja izvođača s glavne pozornice, koja se čuvaju kao iznenađenje. (N.K.)

 
Najčitanije iz rubrike