Dome slatki dome
PROZRAČNO I RAZIGRANO

Pripremite se za proljetno uređenje
Objavljeno 8. ožujka, 2018.
Pozitivnu energiju i proljetne vibracije unesite u dom

Proljeće je na pragu, a njegovo snažno djelovanje na psihu i raspoloženje sve je izražajnije svakim novim sunčanim danom. Pozitivnu energiju i dobre proljetne vibracije unesite u vlastiti dom, te ugođaj zimske topline zamijenite prozračnošću i razigranošću!

Sunčani dani nagovijestili su dolazak proljeća i ugođaj koji svi s nestrpljenjem očekuju nakon hladne zime. Buđenje prirode, a s kojom smo nužno povezani, ostavlja duboke tragove u ljudskoj psihi i to na najbolji mogući način – stvaranjem nove energije, osviještenosti te željom za aktinošću, druženjem i boravkom u prirodi.

Mnoštvo ideja

Proljeće je zasigurno najbolje razdoblje u godini za preuređenje stana i to upravo zbog pozitivne energije koja se stvara svuda oko nas te vas čini raspoloženim i kreativnim. Dobra volja i mnoštvo ideja koje ćete s lakoćom provesti u djelo, odraz su proljetne euforije koju svakako treba iskoristiti. Osim toga, priroda i svi procesi koji se oko nas počinju događati, inspirativni su svojim oblicima, bojama i strukturama te ih je poželjno unijeti u okruženje doma kako bi proljetni ugođaj bio potpun!

Proljeće je idealno vrijeme za “čistku“ i oslobađanje od svih suvišnih stvari i komada namještaja koji zagušuju prostor. Prozračnost, kao tipična karakteristika proljeća, podiže kvalitetu stanovanja, te je potrebno težiti uspostavljanju upravo ovakvog olakšanog i fluidnog prostora. Bez obzira na to koliko ćete se teško rastati od nekih dragih, ali nepotrebnih stvari, lakoća i ugođaj rasterećenog prostora bit će vam zasigurno još draži!

Nakon ovoga pokušajte uspostaviti kvalitetniji prostorni odnos promjenom dispozicije elemenata u prostoru. Postavljanjem garniture za sjedenje na suprotnu stranu, promjenom položaja stola za blagovanje, ili uvođenjem nove komode, prostor će dobiti novi osvježeni ugođaj. Začinite ga i novim detaljima – slikama na zidovima s motivima proljeća, apstraktnim skulpturama koje stiliziraju oblike iz prirode, ili vjesnicima proljeća na stolu.

Proljetnu atmosferu i osvježenje doma možete nadopuniti ličenjem zidova. Boje kao što su nježna zelena, žuta, plava ili ljubičasta, karakteriziraju rano proljeće i vrlo su ugodne u prostoru. Paleta proljetnih boja poželjna je kao motiv i u elementima namještaja te dekorativnih tkanina. Igra bojama ne zahtijeva ulaganje velikog truda i novčanih sredstava, ali je jedna od najzapaženijih u interijerskim zahvatima. Stoga, ne oklijevajte – obojite dom u boje proljeća!

Biljni motivi

Najizraženiji proljetni motivi su biljni, zbog prirode koja doživljava snažnu transformaciju i ponovno rađanje. Primjenom biljnih i cvjetnih motiva na sjedećim garnituram i stolcima, dekorativnim zastorima ili zavjesama, ukrasnim jastučićima ili podnim prostirkama, bit ćete u skladu s proljetnim ugođajem koji je svuda oko vas.

Uz sve veće ili manje preinake koje ste odlučili napraviti, ne zaboravite unijeti što veću količinu prirodne svjetlosti u prostor. Upravo je ta osvjetljenost prisutna kroz učestaliji broj sunčanih dana, ono što nas pokreće i budi novu energiju u nama. Prozračne zavjese, ili potpuno otvoreni prozori s dekorativnim zastorima na rubovima, unijet će proljetno sunce i vedrinu. Otvorite prozore, duboko dišite i dopustite proljeću da ispuni vaš dom ljepotom i snagom koju samo ono posjeduje...

Monika Galović Rolich, dipl.ing.arh.

Proljeće je zasigurno najbolje razdoblje u godini za preuređenje stana

Možda ste propustili...

MALE IDEJE ZA NAJLJEPŠE DANE

Darove ukrašavamo ljubavlju!

PRAVILA POSLOVNOG DARIVANJA

Obavezno priložite čestitku

UKUSNIJE UZ DEKORACIJU

Pravi ugođaj uz toplinu svijeće

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BLAGDANSKO UKRAŠAVANJE

Pretvorite dom u posebno mjesto ugode i obilja

2

MALE IDEJE ZA NAJLJEPŠE DANE

Darove ukrašavamo ljubavlju!

3

PRAVILA POSLOVNOG DARIVANJA

Obavezno priložite čestitku