Sport
PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Vinkovčani slavili u Karlovcu, zaigrao Androš
Objavljeno 25. veljače, 2018.

Pobjedom u Karlovcu rukometaši Spačve zakoračili su još bliže Ligi za prvaka. S nova dva boda odmakli su pratiteljima na velikih pet i samo im je u posljednja tri kola, od kojih dvije utakmice igraju u Vinkovcima, potrebna jedna pobjeda kako bi i teoretski zaključili prvi dio sezone plasmanom u doigravanje u Ligu za prvaka.

Koliko su ozbiljno shvatili susret u klubu su odlučili momčad pojačati vraćanjem nekadašnjeg kapetana i vođe momčadi, a sada pomoćnog trenera Mirana Androša. Očito je to bila dobra odluka jer su Vinkovčani na kraju ostvarili ono po što su i došli u Karlovce.

Vinkovčani su u susret ušli pogotkom Marka Nađa i do 29. minute imali stalno vodstvo od jednog do dva pogotka. U posljednjoj minuti Karlovčani su prvi put poveli (3:12), ali se na odmor ipak otišlo "u egalu" 13:13.

U drugo poluvrijeme domaćin ulazi bolje i odmah na početku je poveo i pogodak prednosti održavao do 41. minute, kada je Marko nađ prvo izjednačio na 18:18, a potom i doveo svoju momčad ponovo u vodstvo. U 47. minuti na semaforu je stajalo 22:22, a onda su igrači Josipa Mečića ubacili u višu brzinu, odlučno su se postavili u obrani, a i efikasnije u napadu, pa su od 22:22 došli na plus četiri (22:26), što je u konačnici i odlučilo pobjednika susreta. Do kraja su domaćini pritisnuli, a Vinkovčani malo previše opustili, pa je susret završio samo s pogotkom razlike. Kod Vinkovčana najefikasniji je bio Marko Nađ sa sedam pogodaka, dok su Marko Vignjević i Tomislav Babić postigli po pet pogodaka. U redovima Karlovca neizvjesnu utakmicu učinio je vratar Denis Karić s 15 obrana, dok je u napadu najefikasniji bio Domagoj Smojver s osam pogodaka. A. Grgić

KARLOVAC                26  (13)
SPAČVA                       27  (13)

KARLOVAC - ŠSD Mladost. Gledatelja 150. Suci: Igor Hunjadi i Marijo Zečević (oba iz Zagreba).

KARLOVAC: Kordić, Capan, Janjanin, Perajica 5, Milovac, Šnajder 5(1), Bačić, Frketić, Mrljak 3, Crnković 3, Sudarić, Karić, Begić, Obranović 2, Smojver 8, Glumac.

SPAČVA-VINKOVCI: Stojanović, M. Jurić, Maroš, Androš, I. Jurić 1, Nađ 7, Kordi, Vešligaj 1, Mihajlović 4, Nedić 1, Vignjević 5(1), Babić 4, Vukušić 1, Ranogajec 3, Ćuk, Ereš.

SEDMERCI: Karlovac 2(1), Spačva-Vinkovci 3(1); ISKLJUČENJA: 4 min. Karlovac (Milovac, Frketić), 8 min. Spačva-Vinkovci (M. Jurić, Androš, Nađ, Vukušić).

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike