Mozaik
U ORAHOVICI

KViz učenika i profesora
Objavljeno 25. veljače, 2018.

Srednja škola “Stjepan Ivšić” Orahovica organizirala je četvrti, sada se već može reći i tradicionalni, Kviz učenika i profesora. U kvizu se bore četiri ekipe sa po pet članova, i to četiri učenika i jedan profesor, a nazivi su bili po bojama - plava, žuta, zelena i crvena ekipa. Učenici i profesori zajedno su i pojedinačno odgovarali na razna pitanja napravljena pisanim, video i audiooblikom te fotografijom. Kviz je postao pravi prestiž među svim učenicima koji sudjeluju, a posebno među profesorima i tradicionalno ga prati prepuni hol škole:

- Moram prvo reći velika vam hvala svima na sudjelovanju i na pozornom praćenju svega što se odvijalo na takozvanoj pozornici, a posebne zahvale želim uputiti učenicima Maji Halgaš koja nas je pratila za računalom, Branimiru Udovčiću koji je bio zadužen za tehničku izvedbu kviza, Mirti Škrabi i Luki Hatu koji su pomno pratili rezultate naših ekipa i zapisivali ih na ploču te mojoj suvoditeljici Manueli Ponjavić bez koje ovo ne bih mogla izvesti u punom sjaju. Također zahvaljujem profesorici Ivani Maričić i profesoru knjižničaru Damiru Najmeniku koji su nam pomagali pri sastavljanju pitanja i kompletnoj koncepciji kviza te ravnatelju Zorislavu Mikoviću koji je kao i uvijek podržao ovaj kviz i podržava sve naše ideje, a bio je i jedan od profesora sudionika kviza. Meni je ovo, kao i Manueli, prva godina da smo vodile kviz i uistinu smo oduševljene i jedva čekamo novi. Čestitamo pobjednicima, iako su svi zajedno najveći pobjednici cijele ove priče - rekla je jedna od voditeljica Karla Dorkić.

Pobjedu je s 23 boda odnijela žuta ekipa u sastavu: profesor Dragan Zubak te učenici Zvonimir Mesinger, 4.a; Marko Bušljeta, 3.a; Franko Perković, 2.a; i Marta Vekić, 1.a, a treba svakako reći da je plava ekipa osvojila drugo mjesto sa samo bodom zaostatka (22):

- Super je ovo ideja. Pitanja su odlično pripremljena, uistinu ih ima iz svih grana i odlično smo se zabavili. Moram pohvaliti sve učenike iz svih ekipa koji su pokazali jako dobro znanje, kao i kolege profesore. Meni je ovo u četiri kviza druga pobjeda, no ovaj kviz i svi koji sudjeluju u njemu pobjednici su i neka samo traje što duže – rekao je prof. Dragan Zubak, inače poznati hrvatski kvizaš iz Čačinaca.

Profesori koji su glavni “krivci” za ovaj sjajan kviz Ivana Maričić i Damir Najmenik također su oduševljeni cijelom kvizom:

- Najveća zahvala ide učenicima i onima koji su to prije četiri godine osmislili, u prvom redu Katarini Stojković, te ovima koji su danas nastavili kvizašku priču u našoj školi. Znamo koliko su kvizovi danas popularni u cijelom svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, a ovaj u našoj školi je sjajan oblik i edukacije jer puno tu ima pitanja iz nastavnog programa - rekao je prof. Damir Najmenik.

Vladimir GRGURIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike