Regija
SLATINA NA VIROVITIČKOM SAJMU VIROEXPO

Grad je objedinio
slatinske izlagače
Objavljeno 24. veljače, 2018.

SLATINA
Na 23. međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2018., koji mnogi ocjenjuju najvećom i najuspješnijom gospodarskom manifestacijom u zemlji, Grad Slatina predstavlja se na stotinjak četvornih metara zajedničkim nastupom sa slatinskim ustanovama, poduzetnicima i udrugama.
Na taj način Grad je objedinio na jednom mjestu slatinske izlagače, Gradsku razvojnu agenciju Slatine GRAS, Turističku zajednicu grada Slatine, Pučko otvoreno učilište Slatina i 13 slatinskih poduzetnika i udruga. Na sajmu svoju ponudu posjetiteljima prezentiraju i drugi izlagači sa slatinskog područja, niz ustanova, tvrtki i obrtnika, koji se predstavljaju samostalno.
Gradonačelnik Denis Ostrošić i dogradonačelnik Bojan Plantak na gradskom sajamskom prostoru dočekali su predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, koji je obišao sajam Viroexpo u pratnji potpredsjednice Vlade Martine Dalić, ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijele Žalac, ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića te domaćina, virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina sa suradnicima.
Predstavnici slatinskih izlagača na Viroexpu vrlo su zadovoljni kako su posjetiteljima sajma predstavili sebe i svoj grad i kažu da je ostvaren cilj, a to je uspostavljanje niza prijateljskih i poslovnih druženja. Sajamski prostor grada jedinstven je po posjetiteljima ponuđenoj mogućnosti da se jednim potezom likovno izraze na platnu, na kome je prvi potez kistom povukao slatinski likovnjak Darko Venus Mupet. Petar Žarković

Najčitanije iz rubrike