Sport
KUP EHF-A

Susreti za četvrtfinale
Objavljeno 24. veljače, 2018.

Rukometaši NEXE-a nastavljaju nastupe u EHF Kupu, a usuđujemo se reći, predstojeće dvije utakmice bitno će odrediti njihov “europski pravac kretanja”. U trećem kolu C skupine Našičani danas gostuju u Kopru kod istoimenog slovenskog kluba. Već za osam dana (nedjelja, 18 sati), u Našicama će isti suparnici ponovno odmjeriti snage.

Kome prednost?

Sudeći prema prva dva kola radi se o susretima koji bi mogli odlučiti o mjestu broj dva u skupini koje vodi u četvrtfinale. NEXE trenutačno s pobjedom protiv Cocksa i porazom u prvom kolu od Goppingena drži tu drugu poziciju zahvaljujući boljoj gol-razlici od Slovenaca. No, trenutačno Koper ipak ima bolje “prolazno vrijeme”, s obzirom na to da su do svoje pobjede stigli u Finskoj kod Cocksa, a koje je NEXE svladao kod kuće. Budući da Finci nisu nimalo bezazlen suparnik tako je pobjeda na njihovom terenu doista velika prednost u borbi za četvrtfinale.

Trener Kopra, proslavljeni Veselin Vujović, ulogu favorita gura u ruke Našičanima. No, Horvatove igrače to ne smije zavarati. Cijela im je sezona prilično varljiva, premda treba reći kako ima argumenata i za favorizirajuću ulogu. Iskustvo je na strani Našičana, a imaju i više kvalitetnih utakmica u nogama. Jedan od onih koji ima “tisuće” sličnih utakmica u karijeri je i Vedran Zrnić. Tijekom inozemne karijere igrao je i u Sloveniji. Itekako je svjestan o važnosti predstojeće dvije utakmice, posebice ove današnje. Pobjedom, ili čak osvojenim bodom, NEXE bi učvrstio drugu poziciju.

- Istina, pobjedom možemo učvrstiti našu poziciju, ali neće nam biti lako. Dočekat će nas borbena momčad koju će njihov trener Vujović još i dodatno napaliti. Oni nemaju nekog posebnog pojedinca, djeluju kao jako neugodna cjelina i igraju vrlo agresivno. Moramo 60 minuta biti koncentrirani da bismo ostvarili rezultat koji priželjkujemo. Dat ćemo sve od sebe da tako i bude - rekao je Zrnić uoči puta u Koper, gdje su već stigli i odradili trening u športskoj dvorani Bonifika u kojoj će se danas igrati utakmica s početkom u 15 sati.

Stižu navijači

Inače, susret se može pratiti na EHF TV kanalu, ali će u dvorani “gromovi” imati i veliku potporu. Organiziran je prijevoz autobusom za našičke navijače, a dio njih prema Deželi krenut će i osobnim aranžmanima. Slično će biti i u uzvratu gdje se očekuje velik broj navijača Kopera. Njihov “12. Koper” dok su im nogometaši u nižim rangovima natjecanja, preselili su se u Bonifiku.

Srećko SOBODIĆ/Krešimir LACKOVIĆ

Hrvoje Horvat

trener NEXE-a

U Koper na provjeru dolazi naš karakter. Očekujem ozbiljan, čvrst i koncentriran pristup naših igrača. Ne želim da išta sa strane utječe na našu izvedbu.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike