Novosti
TURISTIČKI SAJAM U MÜNCHENU

Bavarski gosti rezervirali aranžmane u Slavoniji
Objavljeno 24. veljače, 2018.

Hrvatska turistička zajednica i ove je godine nastupila na važnom turističkom sajmu f.re.e, koji se održava u Münchenu do 25. veljače. Riječ je o sajmu za široku publiku koji posjeti više od 110.000 osoba. Direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić na sajmu se susreo s važnim partnerima na njemačkom tržištu, odnosno s predstavnicima brojnih turoperatora i agencija kao što su TUI, I.D. Riva Tours, Holiday Check, kroati.de, itd. Staničić je poručio kako tržište Njemačke predstavlja jedno od najvažnijih emitivnih tržišta za hrvatski turizam. Prema podacima sustava eVisitor, lani je Hrvatsku posjetilo 2,7 milijuna gostiju iz Njemačke koji su ostvarili 20,7 milijuna noćenja.

“Najbolja potvrda stabilnosti i popularnosti Hrvatske na ovom tržištu rast je noćenja njemačkih turista od 15 posto u 2017. godini, dok ove godine očekujemo dodatni rast od pet posto. Drago mi je što sve veći broj gostiju iz Njemačke posjećuje Hrvatsku na razini čitave godine pa su nam njemački gosti najbrojniji i izvan ljetnih mjeseci i to na kontinentu. Rezultat toga je i svrstavanje Slavonije u prodajne kataloge agencija, čime je ovaj dio Hrvatske prvi put postao sastavnim dijelom ponude, a njemački ljubitelji biciklističkih tura već su rezervirali svoje aranžmane i to za jesen”, zaključio je Staničić.

Pozitivne trendove na njemačkom tržištu potvrđuje i Selimir Ognjenović iz I.D. Riva Toursa, najvećeg njemačkog turoperatora specijaliziranog za putovanja u Hrvatsku. “Iznimno sam zadovoljan stanjem bukinga, koji je ove godine krenuo mnogo ranije. U ovome trenutku bilježimo porast od oko osam posto, dok pojedini specijalizirani programi, poput programa koji uključuje putovanje brodovima, bilježi porast bukinga od čak 20 posto”, kaže Ognjenović.

Inače, njegov Riva Tours jedini je turoperator koji iz Njemačke organizirano dovodi goste u Slavoniju i Ognjenović je općenito jedan od najvećih promotora turističke ponude Slavonije. Upravo su na štandu I.D. Riva Toursa istaknuti katalozi s ponudom sadržaja i odredišta u Slavoniji.

I.Mikulić