Osijek
PODRŠKA “VATRENIMA”

Ratni invalidi biciklima će na utakmicu u Kalinjingrad!
Objavljeno 24. veljače, 2018.

Veterani Domovinskog rata i aktivni biciklisti Igor Toman i Ivica Lenard, koji su osječkoj javnosti poznati kao osvjedočeni humanitarci, a široj hrvatskoj javnosti otkad su prošle godine dokazali da im biciklima do more treba jednako vremena kao i HŽ-ovu vlaku, sada kreću u novu ekspediciju.

Ovaj su put kao hrvatski ratni vojni invalidi odlučili biciklističkim izazovom dati podršku hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, i to u povodu njezine prve utakmice, protiv reprezentacije Nigerije, na nadolazećem Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji. Biciklima će se uputiti na destinaciju dugu oko 1500 kilometara do ruskog Kalinjingrada, gdje se igra spomenuta utakmica. Kao tehničku podršku ovaj put vode i kolegicu iz Udruge ratnih vojnih invalida Nevenku Vujasin-Gavran, inače bivšu rukometašicu i nogometašicu, koja je 1992. u Amsterdamu zabila prvi gol za hrvatsku žensku nogometnu reprezentaciju.

- Riječ je o putovanju kroz šest država, a što se tiče udaljenosti, mi smo već nekoliko puta odradili vožnju od 1700 kilometra duž cijele Hrvatske, pa vjerujemo kako ćemo kondicijski to izdržati. Plan je iz Osijeka do Rusije stići za pet dana, što znači da dnevno moramo prolaziti oko 300 kilometara i da neće biti vremena za puno odmora ili spavanja. Vozit će se i dan i noć i biti na cesti od 18 do 20 sati - kaže 45-godišnji Toman.

Njegov kolega, 59-godišnji Ivica Lenrad, koji je i poznati triatlonac te prekaljeni sportski biciklist, a koji kao “suvenir” iz Domovinskog rata još nosi krhotine u glavi, kaže kako im je upravo ovakva vožnja izazov.

- To je za nas i terapija i zadatak i izazov. Pokušavaš vidjeti koliko možeš, gdje su ti granice, možeš li još jednom pobijediti sebe. Čovjek se i emocionalno puni i prazni na ovaj način - ističe Lenard.

Kako je riječ o iznimnom sportskom pothvatu, partner ove ekspedicije već je pristao biti i NK Osijek, koji će osječkoj ekipi osigurati ulaznice za utakmicu te susret s hrvatskim reprezentativcima, dok je Glas Slavonije pozvan biti medijski pokrovitelj. Zbog duljine puta i mogućih ozljeda te zbog prijevoza opreme, Nevenka će dečke pratiti kombijem, kojemu se nadaju od sponzora. Ovim putem apeliraju na osječke tvrtke, udruge i sportske saveze da se odazovu sponzoriranju ovog hrabrog i nadahnjujućeg pothvata i originalnoj podršci “vatrenima” u Rusiji.

Nefreteta Z. EBERHARD
PODRŽITE IH DONACIJOM!

Osječki dragovoljci ovim putem još jednom apeliraju na sve tvrtke i pojedince koji mogu i žele pomoći bilo u obliku sportske opreme ili logistike, ali i financijskim sredstvima, da se jave osobno Ivici Lenardu na broj mobitela 098/630 214 ili izravno uplate sredstva na račun Udruge ratnih vojnih invalida i dragovoljaca Domovinskog rata IBAN: HR7225000091101419602.

Možda ste propustili...

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

Najčitanije iz rubrike