Sport
JOSIP KUTEROVAC:

Imam mjesec dana mira
Objavljeno 23. veljače, 2018.
Želim i dalje Balića u klubu, rekao je novi predsjednik vinkovačkog prvoligaša

Od srijede Cibalia ima novoga predsjednika. Na mjesto Tome Bobeka ustoličen je Josip Kuterovac, dobro poznato ime u nogometnim krugovima Vukovarsko-srijemske županije, a i šire. Josip Kuterovac obnaša dužnost predsjednika Nogometnog saveza Vukovarsko-srijemske županije, a nakon posljednjih izbora u HNS-u član je Izvršnog odbora krovne nogometne organizacije. Izborom za predsjednika Cibalije priuštio si je još jednu odgovornu funkciju, prema svemu - možda i najtežu.

Potpora Grada

- Slažem se da je to jedan teret, ali i jedan izazov, bez obzira na tešku situaciju u Slavoniji i u našoj županiji. Nakon izbora za predsjednika primio sam jako mnogo poruka potpore. Kao predsjednik Nogometnog saveza i član Izvršnog odbora HNS-a mislim da postoji dobra šansa da s ljudima koji vjeruju u budućnost Cibalije napravimo pozitivne pomake, a koliko će to biti u sljedećih nekoliko mjeseci, vidjet ćemo. Nadam se da će svatko dati svoj doprinos i da ćemo uspjeti u poslu koji je pred nama - započeo je novi predsjednik Cibalije.

Bivši predsjednik Tomo Bobek u svome posljednjem istupu u javnosti prije podnošenja neopozive ostavke izjavio je kako je dobio potporu vlasnika kluba, odnosno gradonačelnika Vinkovaca, što se tiče financija do kraja sezone, a da imaju i potporu Hrvatskog nogometnog saveza. Dolaskom na mjesto predsjednika takvu potporu dobio je i novi predsjednik Josip Kuterovac.

- Gradonačelnik Vinkovaca i partneri imaju apsolutnu želju da Cibalia ostane u Prvoj ligi i da klub financijski stabiliziramo. Znam da će to biti težak put pred nama koji to budemo radili i bit će mnogo trnja na tome putu, ali da ne vjerujem u sebe i ljude koji će sa mnom raditi, pa i u ljude koji vjeruju u mene, ne bih se prihvaćao ovoga posla.

Jedan od prvih problema s kojima će se novi predsjednik susreti jest najavljeni odlazak sportskog direktora Vladimira Balića, jer smatra to moralnom obvezom, budući da ga je na to mjesto doveo bivši predsjednik. Budući da su se u ovome klubu njegovim dolaskom pokrenule neke stvari, pitanje je za novog predsjednika - ima li namjeru pokušati nagovoriti Balića na ostanak, ili će potražiti novo rješenje?

- Tko god može pomoći Cibaliji, njega se neću odreći. Znam da je Balić na mjestu sportskog direktora radio za nula kuna i da je zaista dao svoj doprinos. Želim ga i trebam ga u klubu. Moramo napraviti dubinsku analizu u klubu i vidjeti gdje je potrebno nešto popraviti, gdje trebamo nešto osnažiti i u tom smjeru postaviti pravila igre.

Slična razmišljanja ima novi predsjednik kada je u pitanju stručni stožer i povjerenje u njega. Bartoloviću, naime, slijedi razgovor s novim predsjednikom HNK-a Cibalia.

- Kao što sam već napomenuo, prvo ću snimiti situaciju u klubu te sjesti i porazgovarati sa svima. Stavit ćemo na stol njihove ambicije i ambicije kluba, naše želje i potrebe, potom vidjeti mogu li oni odgovoriti našim zahtjevima, a tek onda ćemo donositi odluke. Nije realno da to bude danas ili sutra, ali nećemo ni dugo čekati, možda već nakon nekoliko dana stići će prve odluke.

Račun je deblokiran

Sve navedeno moći će se ostvariti samo u slučaju da financijska situacija bude koliko-toliko stabilna, da se ne događaju blokade računa, a time i zastoj u radu kluba. Rate iz predstečajne nagodbe vise nad glavom kluba i prijete opstojnosti ovoga kluba, pa će stvaranje financijske stabilnosti biti krucijalni zadatak novoga predsjednika, a uz njega i vlasnika ovoga kluba.

- Svega toga sam svjestan. Nije to meni bilo nepoznato ni prije. Kao predsjednik Nogometnog saveza bio sam upućen u stanju u Cibaliji, pratio sam sve što se u Cibaliji događa. Problem je uvijek kada dolazi rata predstečajne nagodbe. Obavio sam razgovor s vlasnicima kluba, trenutačno je riješen gorući problem, račun je deblokiran i saniran je dug koji je visio nad glavom, tako da sada imamo mjesec dana da sve posložimo i da se organiziramo do sljedeće isplate koja dolazi na red. Vjerujem da ću s ljudima koji budu uključeni u rad ostvariti zacrtan plan i ono što je vlasnik stavio pred nas: u natjecateljskom smislu ostanak u Prvoj ligi, te financijska konsolidacija kluba - zaključio je novi predsjednik Cibalije Josip Kuterovac koji će u novoj ulozi debitirati u nedjelju, kada Vinkovčani dočekuju Rudeš.

Do tada gotovo sigurno nikakvi konkretni potezi neće biti povučeni.

Antun GRGIĆ
12. predsjednik

U neovisnoj Hrvatskoj odnosno od uspostave Hrvatske nogometne lige Kuterovac je postao 12. predsjednik vinkovačkog kluba. Prije njega ulogu prvog čovjeka Cibalije obnašali su Antun Čilić, Niko Križanac, Božo Galić, Franjo Petrović, Ivan Bošković, Željko Čulo, Petar Šimić, Željko Šarčević, Zvonimir Hodak, Miroslav Gagro i Tomo Bobek.

ciljevi

FINANCIJSKA STABILNOST I OSTANAK U LIGI

OSOBNI KARTON

Novi predsjednik Cibalije Josip Kuterovac rođen je u Vinkovcima 1969 godine, inače je iz Cerne gdje i živi. Diplomirani je inženjer strojarstva, zaposlen u Hrvatskim vodama Vinkovci. Trenutno obnaša dužnost predsjednika Nogometnog saveza Vukovarsko-srijemske županije i član je Izvršnog odbora HNS-a.

Zbog lošeg terena u Vinkovcima nogometaši Cibalije će u četvrtak trenirati u osječkoj akademiji Krpan&Babić

Možda ste propustili...

PRVA ŽNL OSJEČKO BARANJSKA

Šestica u Osijeku i Donjoj Motičini

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

Najčitanije iz rubrike