Sport
SUKOB U HNS-U

Za Osijek dogovoren Senegal, a Šuker htio Obalu Bjelokosti
Objavljeno 22. veljače, 2018.
Kustić: Bilo je povišenih tonova između Šukera i Heraka, ali nikakvog fizičkog obračuna

Nije ga bilo u javnosti gotovo od prosinačke skupštine HNS-a, na kojoj je dobio novi mandat. Davor Šuker prvi put se potom “ukazao” u loži na nedjeljnom derbiju Dinama i Hajduka. Napunjenih baterija, s podužeg odmora, stigao je u svoj ured u hotelu Hilton, valjda sada spreman raditi i posvetiti se isključivo “dobrobiti hrvatskog nogometa”. No predsjednika HNS-a dočekalo je iznenađenje. Izvršni odbor Saveza, kojem predsjednik, “opravdano odsutan”, nije nazočio, prošloga mjeseca usvojio je novi Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji, prema kojem su u Odboru tri operativaca - izvršni direktor Damir Vrbanović, glavni menadžer za strateško formiranje razvoja, EU fondove i promociju Ivan Herak i direktor za natjecanje i infrastrukturu Marijan Kustić. Nova podjela uloga bitno je skresala ovlasti Šukeru, koji to, prema navodima Sportskih novosti, koje su o tome prve pisale, nije mirno primio. Najviše je prigovora imao na sferu koju pokriva Herak, koji je želio pokrenuti novu kampanju kako bi uoči Svjetskog prvenstva HNS dobio nove sponzore. Šuker to nije prihvatio jer dosad je to bilo u opisu njegove ingerencije. Također, zamjerio je ostatku “predsjednikovih ljudi” što su već dogovorili utakmicu sa Senegalom za 8. lipnja u Osijeku, koja bi zapravo trebala biti pripremna za susret s Nigerijom, s kojom Hrvatska igra prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Paralelno je, naime, Šuker dogovarao sudar s Obalom Bjelokosti. No nakon jučerašnjeg zasjedanja Izvršnog odbora potvrđeno je kako će Hrvatska u Gradskom vrtu ipak dočekati Senegal.

- Bilo je ponuđeno više opcija i predloženo više reprezentacija, a sada mogu potvrditi kako će Hrvatska 8. lipnja u Osijeku igrati utakmicu sa Senegalom - potvrdio je Marijan Kustić na jučerašnjoj sjednici nakon sastanka Izvršnog odbora.

Tako će hrvatska nogometna reprezentacija generalku uoči odlaska u Rusiju odigrati sa Senegalom u Osijeku. Slično kao uoči prošlog svjetskog prvenstva, u Brazilu, kada je Hrvatska u Gradskom vrtu dočekala Mali.

Kustić je, međutim, potvrdio i kako je doista došlo do sukoba u Hiltonu, ali i da nije bilo fizičkog obračuna, nego da je sve ostalo na verbalnoj polemici. Što bi narod rekao, kao u svakoj obitelji. Kustić je jučer rekao kako se Šuker nije usprotivio podjeli ovlasti unutar Izvršnog odbora.

- Šuker se sa svime suglasio, tako smo se dogovorili. Idemo u smjeru promjena, kako smo i najavili.

Novi direktor za natjecanja i infrastrukturu obavijestio je kako je sastanak Izvršnog odbora sazvan kako bi se raspravljalo o obnovi terena prvoligaških igrališta.

- Proglasili smo međunarodni natječaj za obnovu šest terena na stadionima u Prvoj HNL. Krećemo u izgradnjz travnjaka u svibnju, a sve bi trebalo biti završeno u srpnju. Zato pozivam sve klubove da se jave na natječaj - rekao je Kustić, spomenuvši kako Osijek trenutno ne ulazi u izgradnju terena zbog početka gradnje kampa, kako je Rijeka dobila već sredstva za Rujevicu, a Hajduk se nije javio.

- Taj novac ćemo preusmjeriti u neke druge projekte - rekao je Kustić. K.Lacković

Možda ste propustili...

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

BICIKLISTIČKA UTRKA U BARANJI

Utrka na Banovu Brdu teška i zanimljiva

Najčitanije iz rubrike