Osijek
OTROVAN PAS

Stafordica spašena u zadnji čas
Objavljeno 23. veljače, 2018.

Vezani članci

IZMEĐU PROPISA I LJUBAVI PREMA MAČKAMA

Mačak Sjenko, ni kriv ni dužan, posvađao susjede

Ženka stafordskog terijera otrovana je 15. veljače dok se šetala s vlasnicom na travnatoj površini u kampusu. Zahvaljujući brzoj reakciji vlasnika, kujica Queen, stara četiri godine, spašena je.

- Šetale smo Bosanskom ulicom i došle do kampusa, gdje smo se na livadi zadržale 15-ak minuta. Bila je na povodcu, ali je kao i uvijek skupljala grane i igrala se. Ne znam na čemu je bio otrov, ali čula sam poslije da su tamo bili pobacani i komadi ribe. Došle smo kući i ubrzo je pala, prevrnula očima, a jezik joj je poplavio. Ima više od 30 kilograma, ali je vrlo brzo posustala. Odmah smo ju odvezli veterinaru, gdje je prvo dobila tri injekcije i infuziju. Nakon toga je dobila još šest injekcija i dvije infuzije. Od 15 do 17.30 sati mislili smo da neće preživjeti jer je stalno imala napadaje i prestajala je disati – kaže Josipa Gibičar, vlasnica otrovane stafordice. Kada se malo smirila, veterinari su joj izvadili krv.

Iz krvi su vidjeli da je otrovana, no nisu mogli točno utvrditi koji je otrov u pitanju. Može biti koktel otrova, otrov za štakore ili pesticide. To je bila vjerojatno mala doza, ali zamalo je uginula. Cijelu noć smo dežurali uz nju. Ujutro je tražila piti i jesti – kazala je 24-godišnja Josipa.

Ovo nije prvi slučaj otrovanja pasa u Osijeku, a udruga Pobjede objavila je na svojim FB stranicama da su dva psa otrovana kod kampusa. Prijašnjih se godina ista stvar dogodila više puta. S. Lacić

KAZNA ZATVORA DO JEDNE GODINE

Unatoč tome što bi osoba koja truje pse po gradu mogla kazneno odgovarati, i dalje očito računa na to da je policija neće pronaći. Naime, prema Kaznenom zakonu osobe koje usmrte životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavljaju, nanose joj nepotrebne boli ili je izlažu nepotrebnim patnjama kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.

Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana