Crna kronika
TRGOVINA TELE 2 U OSIJEKU

U godinu dana pet puta bili žrtve lopova
Objavljeno 23. veljače, 2018.
Provalnici su uvijek razbijali isto staklo i krali mobitele. Ukupna šteta veća je od 150.000 kn

Peti put u proteklih godinu dana provaljeno je u prodavaonicu Tele 2 u Prolazu Julija Benašića u središtu Osijeka. Prema riječima Domagoja Igreca, vlasnika osječke tvrtke EURO-CLAN, pod kojom se nalazi i spomenuta prodavaonica Tele 2, više ne znaju kako da se zaštite. Posljednja provala zbila se u ranim jutarnjim satima u četvrtak.

- To više nije normalno! U godini dana provaljeno nam je pet puta, i to uvijek na isti način, kroz isto staklo. Uđu i s desnog pulta uzmu telefone. Predložili su nam iz policije da stavimo rešetke. Pa nismo u Bejrutu!? – kaže Igrec. Dodaje da je u pet provala tvrtka oštećena krađama za oko 150.000 kuna te da policija ni jednom nije našla provalnike. Kaže da je pod tvrtkom EURO-CLAN i poslovnica Tele 2 u Ulici Hrvatske Republike u Osijeku, u koju je također nedavno provaljeno.

- Policiju su zvali stanari iz okolnih zgrada. Njih svaki put probudi naš alarm i ja im se zbog toga ispričavam. Nije mi jasno da policija ne može uhvatiti provalnike kad se naš objekt nalazi između dvije banke. Na obje su postavljene kamere, kao i na cijelom Trgu slobode. Kako god bilo, rešetke nećemo staviti jer mi to nije normalno – kazao je diretkor tvrtke EURO-CLAN.

Iz Policijske uprave osječko-baranjske doznajemo da je dojava građana o provali u poslovnicu Tele 2 stigla oko 4 sata. “Tijekom noći provaljeno je u prostorije prodavaonice iz koje su ukradeni mobiteli. Šteta iznosi više od 10.000 kuna”, doznajemo iz policije. Iz policije također ističu da je potraga za provalnicima u tijeku.

Sandra LACIĆ
NEKOLIKO PROVALA RIJEŠENO

Osječka policija istoga je dana kada su se krađe i dogodile otkrila dvoje lopova koji su “operirali” u Osijeku. U srijedu tijekom poslijepodneva 38-godišnjak je provalio u kuću u osječkoj Strossmayerovoj ulici i iz drvarnice ukrao štapove i ribolovni pribor te pumpu za vodu. Za krađu iz nekoliko prodavaonica trgovačkog centra u Osijeku, u srijedu poslijepodne, osumnjičena je 66-godišnjakinja.S.L.

istraga traje

LOPOVI JOŠ UVIJEK NISU PRONAĐENI

“Nismo u Bejrutu pa da stavljamo rešetke”, kaže Igrec

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri