Crna kronika
PIROTEHNIČARI NA JUGU II

Bombe pronađene u vrtu kod bajera
Objavljeno 23. veljače, 2018.

OSIJEK - Unatoč brojnim pozivima policije da građani vrate bombe i oružje bez ikakvih kazni, uvijek se nađu oni koji ga odbacuju. U srijedu poslijepodne građanin je u vrtu u blizini bajera kod Opatijske ulice u naselju Jug II u Osijeku pronašao odbačene četiri ručne bombe. Građanin je odmah pozvao policiju i policijski pirotehničar odnio je bombe. One će se naknadno uništiti.

Hrvoje Žabarović, zamjenik predsjednika Gradske četvrti Jug II, kaže da se ne sjeća da je do sada bilo ovakvih opasnih pronalazaka u toj osječkoj četvrti. “Na području Gradske četvrti Jug II imamo jako puno djece i najgore je to što su bombe djeca mogla pronaći. Usto, bitno je naglasiti da ljudi ondje redovito održavaju i kopaju vrtove i mogao je netko stradati. To nikako nije uredu, to više što je policija u više navrata pozivala građane da predaju oružje i bombe bez ikakvog straha, jer neće dobiti nikakve kazne. Ostavljanje takvih stvari posvuda je zločesto i nije u redu”, kazao je Hrvoje Žabarović.

Osječanin koji obrađuje vrt na spomenutom području također je revoltiran postupkom neodgovornog pojedinca. “Očito se netko želio riješiti bombi, ali je to učinio na krajnje neprimjeren način. Radim ondje vrt već treću godinu i nisam do sada ni slutio da bi se takvo što ondje moglo pronaći”, kazao nam je 37-godišnjak.

Iz osječke policije podsjećaju građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni ni prekršajni postupak.S.Lacić

PREDAJTE ORUŽJE BEZ SANKCIJA

Iz Policijske uprave osječko-baranjske pozivaju sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Policija je još jednom podsjetila da građani opasno oružje ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihova aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Dovoljno je o svojoj nakani obavijestiti policiju na broj telefona 192 ili najbližu policijsku postaju.

Možda ste propustili...

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

Najčitanije iz rubrike