Regija
SPECIJALNA BOLNICA ZA MEDICINSKU REHABILITACIJU LIPIK

U novoj ambulanti nova usluga - UZV fizijatrijske dijagnostike
Objavljeno 23. veljače, 2018.

LIPIK - U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Lipik otvorena je UZV ambulanta i prezentirana nova usluga UZV fizijatrijske dijagnostike. Svečanosti otvorenja, uz ravnatelja Darka Kelemena te liječnike, fizioterapeute i djelatnike lipičke bolnice, nazočili su i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnik Lipika Vinko Kasana te Slobodan Katunar, zamjenik lipičkog gradonačelnika i ujedno predsjednik Upravnog vijeća Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Lipik.

Ravnatelj bolnice Darko Kelemen istaknuo je kako je još prije nekoliko godina najavljen slijed terapeutskih, ali i dijagnostičkih usluga te da se bolnica razvija u tom smjeru kako bi postala regionalni rehabilitacijski centar.

Njegov zamjenik, dr. Ivan Pavao Čevizović podsjetio je kako je 1862. godine bečki profesor Seegen rekao da su lipičke toplice jedinstvene u Europi.

- Iako oko sebe još uvijek vidimo posljedice Domovinskog rata, nastavljamo s unapređivanjem brige za pacijente, kako ulaganjem u znanje tako i u infrastrukturu. Prvi put od osnivanja bolnica uvodi novi dijagnostički ultrazvuk lokomotornog sustava - rekao je dr. Čevizović. Također je dodao kako su se nakon dva mjeseca testiranja tri različita uređaja odlučili za Philips Affiniti 50 ultrazvučni uređaj, koji u cijelosti zadovoljava bolničke potrebe, a odličan je uređaj i za eventualno skorašnje širenje dijagnostičkih usluga u Lipiku. Liječnici su već prošli edukaciju, a planira se i daljnje kontinuirano usavršavanje iz tog područja.

Za uređaj je iz bolničke blagajne izdvojeno 250 tisuća kuna.

Ultrazvuk će pacijentima omogućiti da brže i na jednom mjestu dobiju uvid u svoje zdravstvene probleme, a samim tim liječnicima i fizioterapeutima pružit će se mogućnost ciljanog postavljanja dijagnoze te pružanja kvalitetnije rehabilitacije.

- Uvijek smo ponosni na naše liječnike i djelatnike Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Lipiku. Današnja investicija svakako je izniman iskorak. Ovo je uređaj kakvog nema u okruženju te je stoga vrlo važan za otvaranje novih mogućnosti poput sportske rehabilitacije kao i neke druge vrste rehabilitacija. Grad Lipik otvara nove smještajne kapacitete i ovo je zasigurno jedna nova kockica u mozaiku koja se itekako uklapa. Važno je podizanje kvalitete usluge, podizanje prepoznatljivosti lipičkih toplica, koje se razvijaju prema još većoj izvrsnosti - rekao je gradonačelnik Lipika Vinko Kasana.

- Ovo je ustanova kojom se naša županija ponosi, koja je u Lipiku kao gradu heroju izrasla iz pepela i postala mjesto gdje dolaze ljudi na liječenje iz cijele Republike Hrvatske - rekao je župan Alojz Tomašević. On je istaknuo kako će Požeško-slavonska županija sudjelovati s iznosom od 100 tisuća kuna za ovaj uređaj te je napomenuo kako lipička bolnica i Grad Lipik uvijek mogu računati na potporu Županije. AGM Kruna

Na bolničkoj rehabilitaciji pacijenti iz cijele Hrvatske

Prema lipičkoj bolnici gravitiraju stanovnici četiriju hrvatskih županija kroz ambulantne terapije, a kroz bolničku medicinsku rehabilitaciju i cijela Hrvatska. Uvođenjem novog dijagnostičkog uređaja očekuje se i povećan interes pacijenata za smještajnim kapacitetima, a sve to omogućava i promoviranje Lipika te Požeško-slavonske županije kao mjesta koja su značajna za lječilišni turizam i medicinsku rehabilitaciju.

250

tisuća kuna izdvojeno je iz bolničke blagajne za novi ultrazvučni uređaj

Možda ste propustili...

ZAVRŠEN PROJEKT VAŽAN ZA OSNOVCE, SPORTSKE UDRUGE I REKREATIVCE

Uskoro će učenici dviju osnovnih škola vježbati u moderno uređenoj dvorani

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

Najčitanije iz rubrike