Regija
OBILJEŽAVANJE 10. OŽUJKA

Vukovarci predstavili program za Dan branitelja
Objavljeno 22. veljače, 2018.

VUKOVAR - Veliko postrojavanje nenaoružanih odreda za bivšu općinu Vukovar održano je 10. ožujka 1991. godine u Bogdanovcima. Na sastanku braniteljskih udruga Vukovara 2014. godine većina se suglasila da se 10. ožujka obilježava Dan hrvatskih branitelja Vukovara. Program ovogodišnjeg obilježavanja predstavio je Savjet za branitelje gradonačelnika Vukovara, a njegov predsjednik Tomislav Josić podsjetio je kako su odluku o obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Vukovara podržali gradonačelnik i Gradsko vijeće Vukovara, te će se obilježiti petu godinu zaredom.

- Organizator je Grad, a pokrovitelji predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović te ministarstva branitelja i obrane. Obilježavanje će početi 9. ožujka, u 15 sati, u Bogdanovcima, gdje će se okupiti hrvatski branitelji kod spomenika u središtu mjesta i potom družiti u Hrvatskom domu u Bogdanovcima. Središnji dio programa, dan kasnije, počet će polaganjem vijenaca na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, potom slijedi misa za sve poginule i nestale branitelje u župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova, te u 12 sati svečana akademija u Hrvatskom domu. Zajedničko druženje i ručak bit će od 14 sati na platou stare tržnice gdje će vojska postaviti šator - rekao je Josić, i dodao kako će u sklopu obilježavanja biti postavljena i izložba slika i skulptura hrvatskih branitelja umjetnika iz Vukovara. Otvaranje izložbe u predvorju Hrvatskog doma zakazano je za 8. ožujka i bit će otvorena do 11. ožujka.

- Pozivamo sve hrvatske branitelje Vukovara iz svih krajeva Lijepe Naše i dijaspore da se odazovu pozivu i okupe jednako kao i 1991. godine, te na dostojanstven način obilježe Dan hrvatskih branitelja Vukovara, u druženju i podsjećanju na istinske vrijednosti Domovinskog rata i zajedništvo koje nas je dovelo do ostvarenja najvećih ciljeva i samostalnosti Republike Hrvatske - naveo je Josić. Na upit kakav odaziv očekuje, odgovorio je kako bi to moglo ovisiti o vremenskim prilikama, te ako vrijeme bude lijepo očekuje kako će se okupiti približno tisuću ljudi.D.Korpoš

Možda ste propustili...

OBNOVA PRUGE VINKOVCI - VUKOVAR

U ponedjeljak se pušta napon u kontaktnu mrežu

NA OBRONCIMA FRUŠKE GORE

Idući vikend drugi Ilok Walk & Wine

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

Najčitanije iz rubrike