Mozaik
IVAN STAPIĆ, MLADI KANTAUTOR IZ OTOKA

Simpatično mi je što me zovu “slavonski Jole”, iako nam je zajednička samo dobra fešta
Objavljeno 23. veljače, 2018.
Volio bih snimiti jednu svoju pjesmu s 2Cellos, znam da bi bila veliki hit

Ivan Stapić, mladi kantautor iz Otoka, nedavno je predstavio svoju novu pjesmu “Pozdravi je prijatelju moj”. Pjesma je nastala u suradnji dvojice autora i prijatelja: Faye, koji je pisao tekst, i Ivana Stapića, autora glazbe.

Nastavak je to suradnje koju su imali u pjesmi “Ne kuni me”, koja je odlično prihvaćena od publike i na YouTubeu ima više od tri milijuna pogleda. Za pjesmu “Pozdravi je prijatelju moj” snimljen je i videospot u Jastrebarskom, a redateljsku palicu preuzeo je Marko Zeljković.

- U moru modernih pjesama osjetili smo prostor i potrebu da ljudima damo pitke, pjevne i emotivne pjesme i tekstove. Najljepše je pjevati ljubavne pjesme i ja se nalazim u tome, kao i publika. Cijeli album bit će u duhu tih vječnih romantičnih ljubavnih pjesama. Jer ljubav na kraju jedina ostaje svima nama – rekao je Stapić koji je nekada bio velika teen zvijezda. Prije nekoliko godina Ivan se ozbiljnije vratio glazbi, a sada je odlučio ne stajati na kočnicu, već punom parom osvojiti domaći eter. Naime, on je jedan od popularnijih glazbenika na gažama diljem Slavonije i Baranje, toliko da je već dobio nadimak “slavonski Jole”. Iza sebe ima i duet s Matom Bulićem te tamburaškim sastavom Ringišpil.

Zovu te "slavonski Jole". Što ti misliš o tome?

- Meni je to simpatično, iako se moji prijatelji čude jer je stvarno razlika u svemu između nas dvojice: visina, glas, pjesme... Osim što nam je zajedničko da sviramo svadbe i pravimo feštu gdje god da se pojavimo.

Na pjesmi "Pozdravi je prijatelju" surađivao si s Fayom. Kako je došlo do te suradnje?

- S Fayom sam ranije napisao i pjesmu “Ne kuni me”. Nakon uspješne suradnje odlučio sam se ponovno raditi s njime.

Planiraš li možda neku novu suradnju?

- Baš i ne. Planiram izdati još nekoliko samostalnih singlova do kraja ove godine.

Najavio si i izlazak svojeg albuma. Kakav će biti i s kim ga radiš?

- Neće to baš biti uskoro. Treba snimiti još nekoliko pjesama, spotova za njih. Bit će romantičarskog štiha, slavonskog duha... Dosad sam snimao za Croatia Records i razočarao se. Tako da sam prebacio papire i ovaj put duet izdavačkih kuća brine se o meni: Menart/FayoMusic. Sve pjesme snimam u Osijeku u studiju najboljeg Željka Nikolina. On je zaslužan za moje aranžmane.

Koji će biti tvoj sljedeći spot?

- Novi spot izići će za nekoliko mjeseci. Najvjerojatnije na ljeto...

Piše se da si tražen za gaže. Je li to istina?

- Jesam. Uvijek je bilo posla za one koji svoj posao rade kvalitetno i profesionalno. Ljudi su zadovoljni, mi smo presretni, i to je dobitna kombinacija.

Odakle crpiš inspiraciju za pjesme?

- Naravno da nije jedan izvor. Moj život je jako zanimljiv, avanturističan... Često mi se pojavi ili dogodi neka situacija koja bi me mogla inspirirati da napišem stih.

Kad bi mogao birati neku svjetsku zvijezdu, s kim bi volio snimiti duet i zašto?

- 2Cellos. S njima bih volio, jer već dugo imam spremnu jednu pjesmu gdje čujem samo njih. Znam da bi pjesma bila veliki hit kad bi se to dogodilo, ali isto tako znam da je to teško izvedivo. Bio sam u Padovi na njihovu koncertu i proveo s njima cijeli dan prije koncerta u backstageu. Dečki su mrak!

Tanja KVORKA
 

album

ROMANTIČAN, SLAVONSKOG DUHA

Možda ste propustili...

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

PRINC HARRY I SUPRUGA MEGAN MARKLE

Produciraju dvije serije za Netflix

Najčitanije iz rubrike