Sport
BOLT IZ ĐAKOVICE: EROS GREZDA

Osjećam kako igrački napredujem u Osijeku
Objavljeno 22. veljače, 2018.
U tri predstojeća susreta, koja nam dolaze prije Hajduka, najteže će biti u slavonskom derbiju protiv Cibalije, smatra brzonogi napadač

Eros Grezda u Gradski vrt stigao je prošlog ljeta i nije mu dugo trebalo kako bi se navijačima uvukao pod kožu.

Način na koji pristupa igri u kojem ne štedi ni sebe ni druge uvijek nailazi na odobravanje, a ove je zime dodatno dospio u fokus jer je svojim igrama na sebe skrenuo pozornost Dinama. Velika se buka digla oko te priče, što i nije čudno s obzirom na to da je Eros definitivno najvrjednije blago koje Osijek ovog trenutka čuva u svojoj svlačionici.

Razvoj

Nema dvojbe kako je jedan od najbržih, ako ne i najbrži igrač HNL-a, toliko brz da se ta njegova karakteristika može opisati “ide Grezda k'o na motoru”, a svi mu suparnički braniči samo mogu gledati u “auspuh” i sa žaljenjem konstatirati kako im je pobjegao. Ako ne vjerujete, pitajte Darija Župarića, stopera Rijeke. U tom dvoboju Eros je krenuo s dobra dva metra minusa, a na kraju je došao u “debeli plus” u metrima koji je riječkog braniča natjerao na prekršaj za crveni karton. Impresioniranost brzinskim svojstvima Osijekova “ferarrija” ne skriva ni HRT-ov analitičar Joško Jeličić, koji je mirno ustvrdio kako je Grezda “Usain Bolt za HNL”. Dobro je, stoga, što nije zimus “zbrisao” u Dinamo.

- Da, dosta se o tome pričalo tijekom priprema, čak me Dinamo i kontaktirao, ali na kraju mi je drago što sam ostao u Osijeku. Ovdje se osjećam odlično, navijači su me prihvatili, imam kvalitetan odnos s trenerom Zoranom Zekićem, a ono što je najvažnije, osjećam kako igrački napredujem, odgovara mi način na koji igramo, pa se nadam kako ću u nastavku sezone dati još kvalitetniji doprinos našim rezultatima - kaže Eros Grezda.

Kad smo već kod konkretnog učinka, Eros trenutačno zajedno s Alenom Grgićem i Harisom Hajradinovićem dijeli prvo mjesto na ljestvici klupskih strijelaca s pet pogodaka, a tome je dodao i dvije asistencije. Je li zadovoljan dosadašnjim učinkom?

- Nisam od onih koji će se zadovoljiti trenutačnim stanjem. Uvijek želim više i bolje, pa zato ne mogu reći kako sam do kraja zadovoljan, ali nisam ni nezadovoljan jer ne pripadam u igrače koji su klasični strijelci. U biti, osobni učinak nije mi na prvom mjestu, mnogo mi je važnije da pobjeđujemo, a ako u tome dajem bilo kakav doprinos, ja sam zadovoljan.

Važno razdoblje

Nastavak sezone Osijek je otvorio s dva domaća derbija protiv Dinama i Rijeke u kojima je pokazao dva različita lica. Jesu li ti najteži ispiti možda došli prerano kako bi se pokazala prava snaga bijelo-plavih?

- Nisu. Nije loše što smo odmah na startu imali tako zahtjevne suparnike. Pokazale su nam te utakmice gdje smo. Ona protiv Dinama bila je čudna, nije to bila prava slika naše vrijednosti, osim toga tko zna kako bi završio taj susret da sam zabio onu priliku na početku. Protiv Rijeke je to već izgledalo bolje, pa vjerujem kako ćemo u susretima koji dolaze pokazati ulaznu putanju kada je forma u pitanju.

Pred bijelo-plavima su tri uvjetno lakše utakmice prije negoli stigne novi derbi s Hajdukom. Razdoblje je to koje će pokazati kakvi će biti rezultatski dosezi ove sezone.

- Slažem se. Nakon dva derbija sad nas čekaju iskušenja sa suparnicima s kojima smo jesenas imali problema. U ta tri susreta koja nas očekuje prije Hajduka najteži će biti slavonski derbi u Vinkovcima. Cibaliju ove sezone još nismo pobijedili i to će nam biti veliki motiv. Međutim, dotad ima još vremena, prvo trebamo riješiti pitanje Lokomotive.

“Lokosi” su njegov dojučerašnji klub, pa će ta utakmica ipak za Grezdu biti posebna iz više aspekata.

- Uvijek je drukčiji osjećaj igrati protiv kluba u kojem si počeo igrački uspon. Ove sezone smo dobili obje utakmice protiv Lokmomotive. Rekao bih kako nam odgovaraju jer su nešto neiskusnija momčad. Naravno, to ne znači kako nemaju kvalitetu, ali imamo je i mi, ali sve to treba potvrditi u pravom trenutku. Naše ambicije u svakoj utakmici su vezane uz pobjedu, pa ne vidim razloga zbog kojeg ne bismo na taj način pristupili i gostovanju u Zagrebu.

Koliko će mu posao na terenu olakšati spoznaja da će igrati protiv poznatih protivnika?

- Pomoći će mi sigurno što znam slabosti igrača koji će me čuvati. Međutim, znaju i oni moje dobre i loše strane, pa će to biti zanimljivo nadmetanje. Ono što ne znaju jest koliko sam igrački napredovao u ovih pola godine otkako sam u Osijeku. To će biti moje tajno oružje - zaključio je Eros Grezda, trenutačno najjači napadački adut kojeg ima Zoran Zekić na raspolaganju.

Dalibor KELER

Dinamo

GREZDU SU ZIMUS ZVALI IZ MAKSIMIRA

5

pogodaka postigao je Grezda ove sezone, čime je izjednačio svoj učinak iz prošle natjecateljske godine u dresu Lokomotive

9

pogodaka zabio je Eros za Lokomotivu u sezoni 2015./16.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike