Crna kronika
SL. BROD: PRIVEDEN 70-GODIŠNJAK

Bježeći automobilom punim oružja oštetio policijsko vozilo
Objavljeno 22. veljače, 2018.

SLAVONSKI BROD

Sedamdesetogodišnji vozač uhićen je nakon što je automobilom punim oružja pokušao pobjeći djelatnicima Policijske uprave brodsko-posavske. Prava drama odigravala se u ponedjeljak u noći, oko 2.40 sati, u Ulici Josipa Rimca u Slavonskom Brodu, kada su granični policajci kontrolirali 70-godišnjeg vozača koji se nalazio u parkiranom automobilu đakovačkih registracija.

U jednom trenutku 70-godišnjak je pokrenuo automobil i pokušao pobjeći policajcima pri čemu je svojim vozilom udario i oštetio policijsko vozilo. Ipak, nije uspio pobjeći, a policajci su u njegovu vozilu vidjeli podosta oružje. Nakon ishođenja naloga suca istrage nadležnog suda, policajci su mu pretražili automobil, pri čemu je pronađeno sedam ručnih bombi M75, karabin M48 (tandžara), automatska puška, dva pištolja, 39 komada raznog streljiva i spremnik za automatsku pušku.

U utorak su policajci 70-godišnjaka uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a u srijedu je predan Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. Također je i prekršajno kažnjen zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Zbog sumnje za neovlašteno posjedovanje, izradu i nabavu oružja i eksplozivnih tvari uhićenom prijeti zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina, dok je za udaranje policijskog vozila kažnjen zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.S.Lacić

Oružje je bilo u vozilu đakovačkih registracija

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi