Osijek
OSAM MJESECI MOSTA U GRADSKOM VIJEĆU

Superbrzi internet, trg i nova radna mjesta
Objavljeno 21. veljače, 2018.

Na konferenciji Mosta nezavisnih lista Osijek pod nazivom “Participacija Mosta u radu Gradskog vijeća Grada Osijeka u dosadašnjih osam mjeseci” nabrojeni su projekti koje je Most predložio za realizaciju.

- Mi smo u skladu s koalicijskim sporazumom koji smo potpisali s čelnim ljudima Osijeka, gradonačelnikom Ivanom Vrkićem i koalicijskim partnerima koje predvodi, bili postavili i određene uvjete kao njihovi partneri. Drago nam je da se oni ispunjavaju. Tako smo uspjeli da se pri izboru članova nadzornih odbora gradskih tvrtki poštuje zahtjev da se biraju preko natječaja, da moraju imati završen fakultet i imati pet godina radnog iskustva u struci - rekao je Željko Požega, predsjednik Gradskog vijeća i nezavisni vijećnik s liste Mosta.

Nabrajajući rezultate Mostovih vijećnika, podsjetio je da je na Vijencu Ivana Meštrovića uveden besplatan superbrzi Wi-Fi internet.

- Tu je i odlična suradnja s udrugom “Možemo” s Vij. I. Meštrovića s kojom radimo na projektu gradnje novog parkirališta, gradnje novoga trga u tom naselju, a namjeravamo projekt superbrzog interneta proširiti i na druge lokacije u gradu, posebice trgove i šetnice atraktivne turistima - dodao je Požega.

Trenutno su fokusirani na osnivanje gradskog poduzeća koje će obavljati zajedničke funkcije svih drugih gradskih poduzeća, prije svega javne nabave i biti razvojna potpora gradskim tvrtkama. Također namjeravaju pokrenuti niz novih sajamskih priredbi kako bi oživjeli Osječki sajam, te podići razinu kvalitete rada u vrtićima.

- Tu smo uspjeli u nakani da se na transparentniji način bira predstavnik roditelja u Upravnom vijeću vrtića i da roditelji ne plaćaju vrtić tijekom dva ljetna mjeseca ako ga ne koriste. Fokusirani smo i na razvoj gospodarstva pri čemu su već formirani timovi koji će preko novoformiranog Odjela za gospodarstvo učiniti sve da se otvore nova radna mjesta - naglašava Požega.

Požega je izvijestio da su završeni unutarstranački izbori u osječkom Mostu pri čemu je za novog predsjednika izabran Matko Musulin, a na županijskoj razini Krunoslav Karalić. Također je najavio nacionalnu konvenciju Mosta koja će se održati u Osijeku u subotu, 24. veljače, a glavna tema je poljoprivreda. J. Nikolić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike